Τρεις πλήρως ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές άνοιξαν τις πόρτες τους στο Παλαιό Φάληρο (VIDEO)




Σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ολοκληρώθηκαν και οι χώροι παραδόθηκαν πιστοποιημένοι και ανακαινισμένοι προς χρήση από το κοινό.

Ειδικότερα, το έργο ¨Προμήθεια δαπέδου και εξοπλισμού των παιδικών χαρών¨  που ολοκληρώθηκε, αφορά τις  παιδικές χαρές:

  • Ριζαρείου (Αγία Σκέπη) – που βρίσκεται επί της οδού Μωραιτίνη
  • Χώρος πρασίνου Αμφιθέας – Ζαΐμη – Ναϊάδων (που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αμφιθέας με τις οδούς Ζαΐμη και Ναϊάδων)
  • Πλ. Αγίων Θεοδώρων (που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Ακριτών).

Οι τρεις  αυτές παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας και πλέον αποτελούν  ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά.

Έγινε χρήση κατάλληλα επιλεγμένων υλικών και οργάνων ώστε να φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις με κύριο μέλημα τα παιδιά  και οι γονείς τους , να απολαμβάνουν σύγχρονους και καλαίσθητους χώρους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.



Επιπλέον τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας ο οποίος δένει αρμονικά με το δάπεδο ασφαλείας δημιουργώντας μια συνέχεια με το φυσικό περιβάλλον καθώς και νέα φωτιστικά σώματα led τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερη φωτεινότητα και ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας των επισκεπτών.

Τα τρία έργα εγκρίθηκαν και επιχορηγήθηκαν κατά 80%  από το Πράσινο Ταμείο, μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η οποίαέγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενώ υπήρχε και ιδία συμμετοχή, από πόρους του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσιάζοντας  και παραδίδοντας τις νέες παιδικές χαρές στο κοινό,ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  κ. Στάθη Σταθόπουλο για την εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία και τόνισε ότι συνεχίζεται «η προσπάθεια αναβάθμισης όλων των παιδικών χαρών και παιδότοπων του Δήμου, εξαντλώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης». Επίσης τόνισε ότι «οι δημότες και οι επισκέπτες των χώρων, θα πρέπει να διατηρούν και να περιφρουρούν την ακεραιότητα και την καθαριότητα των χώρων, παρέχοντας στα παιδιά μας χώρους υψηλών προδιαγραφών για το παιχνίδι τους και την ψυχαγωγία τους».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.