“Συνέλαβαν” τον “Διογένη” το γουρουνάκι που περιφερόταν στο ρέμα της Πικροδάφνης (EΙΚΟΝΕΣ)




Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μικρού «Διογένη». Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου οργάνωσε χθες με επιτυχία την “επιχείρηση σύλληψης” του ζώου, το οποίο απομάκρυνε από τη περιοχή του ρέματος Πικροδάφνης, όπου περιφερόταν τις τελευταίες μέρες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του καθημερινά. Καθοριστικό ρόλο στο επιτυχές αποτέλεσμα είχε η συνδρομή του κτηνιάτρου Σπύρου Χαρλαύτη και η συμμετοχή του Αλέξη Μαντζώρου, εθελοντή διασώστη ζώων της ομάδας Alma Libre Animal Rescue. Ο μικρός «Διογένης» πλέον ζει στη Νέα Μάκρη, στη Farmamoo,η οποία προσφέρθηκε ανιδιοτελώς να τον φιλοξενήσει σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

H ανάρτηση της Υπηρεσίας διάσωσης ζώων Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

«Να φάτε φακές!»Η ομάδα μας ενημερώθηκε από την κ. Areti Karamanolaki εκ μέρους του δήμου Παλαιού Φαλήρου για νεαρό γουρουνάκι που περιφερόταν σε ρέμα εντός των ορίων του δήμου. Το γουρουνάκι, ζητήθηκε συνδρομή από την ομάδα μας σε κατάλληλο εξοπλισμό και εθελοντές προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο όπου κινδύνευε άμεσα. Ένα ζώο παραγωγής δεν έχει θέση μέσα στον αφιλόξενο περιβάλλον σε αστικό ιστό. Σήμερα ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για τον σκοπό αυτό κι έτσι κινητοποιήθηκε εθελοντής μας που πήγε στο σημείο όπου κατόπιν συντονισμένης ομαδικής επιχείρησης, το γουρουνάκι παγιδεύτηκε με ασφάλεια με την χρήση της μεγάλης διαμέτρου απόχης της ομάδας μας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέσα σε κρέιτ στο όχημα του εθελοντή μας. Το γουρουνάκι στη συνέχεια δεν οδηγήθηκε βέβαια σε κάποιο σφαγείο, που θα ήταν η κατάληξή του τελικά, αλλά στην φιλοζωική φάρμα farmamoo στη Νέα Μάκρη, όπου θα βρει φιλοξενία. Σε περίπτωση που θα θέλατε να το υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αρετή για πληροφορίες.

Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros Ευχαριστούμε για την συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια την κ. Αρετή καθώς και δυο ακόμα περίοικους που μας βοήθησαν με την παγίδευση και μεταφορά, καθώς πρόκειται για ήμερο μεν, αλλά ογκώδες, βαρύ και δύσκολο στον χειρισμό ζώο. Επιπρόσθετα με τα παραπάνω θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Τα γουρούνια είναι ιδιαίτερα φιλικά, κοινωνικά κι έξυπνα ζώα με πλήρη ενσυναίσθηση. Στην σύγχρονη δυτική κοινωνία ωστόσο εκτρέφονται μαζικά σε βιομηχανική κλίμακα και σφάζονται ακόμα και σε βρεφική ηλικία για χρήση ως τροφής από τον άνθρωπο, όπως και δεκάδες δισεκατομμύρια άλλα ζώα παραγωγής σε ετήσια βάση. Το συγκεκριμένο γουρουνάκι σώθηκε, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό. Πολλαπλάσια άλλα όμως δεν θα σωθούν, αλλά αντίθετα θα σφαγιαστούν με βάναυσο τρόπο για να καταλήξουν στο πιάτο μας. Αυτό ωστόσο ξέρουμε σήμερα πλέον ότι δεν είναι απαραίτητο κι ότι ο άνθρωπος μπορεί να τραφεί χωρίς ζωικές τροφές χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο τέλος της ημέρας λοιπόν, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τις ευθύνες του. Συνεπώς, η παρότρυνσή μας είναι αυτή ακριβώς του τίτλου: Να μην φάτε γουρουνάκια. Φάτε όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και τόσα άλλα που μας προσφέρει η φύση και για τα οποία δεν υποφέρει και σφαγιάζεται κανείς.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.