Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση του Α.Τ Γλυφάδας με 24 νέους αστυνομικούς και ένα περιπολικό




Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα την Γλυφάδα. Μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη ενημερώθηκαν  για τη λειτουργία των αστυνομικών μονάδων και τη βελτίωσή τους και την αύξηση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές της πόλης. Πρόσφατα το Α.Τ  Γλυφάδας ενισχύθηκε με 24 νέους αστυνομικούς και ένα πλήρες επανδρωμένο περιπολικό για τις βραδινές ώρες.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκπροσώπους φορέων αλλά και με κατοίκους της περιοχής στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Εκεί , ο Υπουργός αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημοτική αρχή τονίζοντας τα εξής: «Κοινός στόχος είναι, ο πολίτης να νοιώθει ασφαλής με την Αστυνομία να γίνεται κάθε ημέρα καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Σύγχρονη, ανθρώπινη, φιλική στον πολίτη, φιλική στους νέους ανθρώπους, σκληρή και άτεγκτη απέναντι στο έγκλημα και στους εγκληματίες».

Απαντώντας στην αγωνία που εξέφρασε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου για το αν μπορεί ο Δήμος Γλυφάδας να υποστηρίξει ανοικτά και οργανωμένα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενισχύοντάς το με τον απαραίτητο εξοπλισμό και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών του, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2021 η Γλυφάδα είναι πολύ καλύτερη σε όλους τους δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των πολιτών, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, που ήταν η τελευταία «κανονική» χρονιά πριν από την πανδημία.

Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου επεσήμανε ότι «στη Γλυφάδα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαίρετους αξιωματικούς» και υπογράμμισε ότι «πολλές φορές καταφέραμε να λύσουμε θέματα που προέκυψαν, χωρίς αυτά να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση». Στο τέλος της συνάντησης και της ενημέρωσης από τον Υπουργό, ήταν γενική η εκτίμηση πως οι σχέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμο Γλυφάδας θα ενισχυθούν έτι περαιτέρω, καθώς υπάρχει κλίμα αγαστής συνεργασίας και φιλίας που θα οδηγήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαιρετικά σημαντικών για την ευημερία των πολιτών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.