Βράβευση αθλητών από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Μια επιβλητική εκδήλωση – αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του στον χώρο του Ναυταθλητισμού – διοργάνωσε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, για τη βράβευση των αθλητών του και άλλων σημαντικών αθλητικών φορέων της χώρας, που διακρίθηκαν το 2021.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος και Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Μονής Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανός, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Νίκος Αλεξόπουλος, ο Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε. και πρώην αθλητής του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Ιωάννης Καρράς, ο Πρόεδρος του Ν.Α.Σ., Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Κ. και Ταμίας της Ε.Ο.Ε. κ. Αντώνης Νικολόπουλος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο 2020 Στέφανος Ντούσκος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της κωπηλασίας κ. Gianni Postiglione, οι Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος (μέλος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. και Έφορος εθνικών ομάδων κωπηλασίας), Χρύσα Μπισκιτζή (προπονήτρια του Ε.Ν.Ο.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Α.Κ.Ν.) και Σπύρος Γιάνναρος. Επίσης, ο Πρόεδρος του Σ.Α.Ε. κ. Κώστας Μιχαηλίδης, και πολλοί άλλοι Πρόεδροι και μέλη αδελφών Σωματείων και Οργανισμών. Από το Δ.Σ. του Ε.Ν.Ο.Α. παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Ρότζερ Γκαττ, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο Γ. Γραμματέας κ. Ιωάννης Διακομιχάλης, ο Ταμίας κ. Ευάγγελος Πεζάς, ο Έφορος Κωπηλασίας κ. Κωνσταντίνος Σφέτσιος, ο Έφορος Καγιάκ κ. Φροίξος Μαυρομματάκης, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κα. Έφη Παπαδήμα και η Έφορος Εγκαταστάσεων κα. Μαριάννα Παρασυράκη.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξέφρασε με επιστολή του τις ευχαριστίες του προς τον Όμιλο, για το έργο που όλα αυτά τα χρόνια από ιδρύσεώς του προσφέρει, καθώς και τη στήριξή του στις προσπάθειες, στους στόχους και στις επιδιώξεις του Ε.Ν.Ο.Α., απέστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό: «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην τελετή βράβευσης των Πρωταθλητών, που διοργανώνει ο Ναυτικός σας Όμιλος. Τα αθλήματα της θάλασσας, μας έχουν χαρίσει πολλές διακρίσεις και σημαντικές στιγμές χαράς και εθνικής υπερηφάνειας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο δικός σας Όμιλος έχει συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, μέσα από τις συμμετοχές, αλλά και από τις διακρίσεις. Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού εργαζόμαστε συστηματικά, με σκοπό να αναδείξουμε οριζόντια όλων των ειδών τα αθλήματα. Επιπλέον επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, μέσα από τη διεκδίκηση μικρής και μεσαίας κλίμακας διοργανώσεων, που μπορούν να καταστήσουν τη χώρα μας πόλο αθλητικού τουρισμού. Ο αθλητισμός αποτελεί ζήτημα παιδείας, κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Εύχομαι πολλά συγχαρητήρια στους βραβευμένους. Είναι σπουδαίο να αναδεικνύονται προσωπικότητες με ορθό πνευματικό ήθος, μέσα από την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Είναι επίσης πολύτιμο να αναγνωρίζεται η προσφορά στον αθλητισμό. Σκοπός μας είναι άλλωστε να παρακινούμε και τη νέα γενιά στην αξία της συνεισφοράς».


Ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Ρότζερ Γκάττ που υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω όλους στη βράβευση των αθλητών μας. θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου σε όλους τους αθλητές για τα υψηλά επίπεδα αγωνιστικότητας, τις επιδόσεις και το υποδειγματικό ήθος που επιδεικνύουν, εκπροσωπώντας επάξια την πατρίδα μας. Οι σπουδαίες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις όλων των αθλητών, μας χάρισαν τα τελευταία χρόνιο μοναδικές στιγμές περηφάνειας. Θεωρώ υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές μας, βραβευόμενους και μη, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και την πίστη τους στον αθλητισμό. Ευχαριστούμε τους Προπονητές μας. Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που επωμίζονται εξ ολοκλήρου τις εκτός έδρας δαπάνες μετακίνησης, παραμονής και σίτισης των παιδιών τους, ώστε αυτά να προπονούνται, να μετέχουν σε κοινόβια, σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος. Όχι μόνο να διατηρούνται αξιόμαχα, αλλά και να διακρίνονται με σημαντικές επιτυχίες, Πανελλήνιες και Διεθνείς.
Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος. Η συλλογική προσπάθεια όλων μας, αλλά κυρίως η αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, μας κάνει και πάλι να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά, πρωτίστως τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Α. Κονδύλη, που ενδιαφέρονται ενεργά για το πρόβλημά μας. Επίσης ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Νεότητας και ευχαριστούμε όλα τα αδελφά Σωματεία που είναι πάντοτε δίπλα μας. Ευχαριστούμε το κάθε Μέλος του Ε.Ν.Ο.Α. ξεχωριστά, που από τη θέση του και σύμφωνα με τη δυνατότητά του, συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια επιβίωσης. Η αρωγή όλων μας, διατηρεί ζωντανή την παρουσία μας στον αθλητικό χώρο. Ελπίδα μας παραμένει η εξεύρεση μόνιμου χώρου, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να υπηρετούμε τον υγιή αθλητισμό και η δέσμευση της πολιτείας μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε για αυτό».


Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή αναμνηστικών στον Σεβασμιώτατο και Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, στον χρυσό Ολυμπιονίκη Στ. Ντούσκο, στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κ. G. Postiglione, στον αθλητή του Ε.Ν.Ο.Α. Αντώνη Παπακωνσταντίνου που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κατηγορίας σκίφ ελαφρών βαρών Κ23 στο Ράτσιτσε της Τσεχίας, στους αθλητές του Ομίλου μας που διακρίθηκαν σε Διεθνείς και Πανελλήνιους αγώνες μέσα στο 2021, καθώς και στους Προπονητές των τμημάτων που στηρίζουν καθημερινά τους αθλητές τους.
Το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη χρονιά, με την Ευχή για μεγαλύτερες και περισσότερες νίκες σε όλα τα τμήματα του Ομίλο.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.