Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» – Οκτώβριος 2021




«Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και τις ελπίδες» – Γεώργιος Δροσίνης

 Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση του Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Αυτόν τον Οκτώβρη επιστρέφουμε στους καθημερινούς επιστρέφουμε στους καθημερινούς μας ρυθμούς πιο «ελεύθεροι» και αισιόδοξοι. Με την πόλη να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά ξανά και τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί θα φέρουμε τις καλύτερες μέρες!

Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά  τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.
Η μεταφορά σε κάθε δράση, λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.
Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!



Καλό Φθινόπωρο με προσοχή, ασφάλεια κι ελπίδα!

Σάββατο 9 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Κονσέρτο Αγάπης για τα παιδιά της «Μέριμνας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η Μέριμνα σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό διαδικτυακό on demand Κονσέρτο Αγάπης, προκειμένου να ενισχύσουμε τα παιδιά που χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα!

Στόχος του κονσέρτου είναι  η ευαισθητοποίηση και η στήριξη της μοναδικής υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα, που λειτουργεί η Μέριμνα από το 2010. Η Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα είναι η ολοκληρωμένη φροντίδα που παρέχεται από διεπιστημονική ομάδα και στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά, που πάσχουν από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, να ζήσουν με Αξιοπρέπεια και Ποιότητα.
Η Μέριμνα, οι Φίλοι της Μέριμνας και η Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, με τη φιλοξενία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και την προσφορά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό παζλ, αποκλειστικά για τη στήριξη του έργου της Μέριμνας.

Το κονσέρτο έχει μαγνητοσκοπηθεί στο εξαιρετικής αισθητικής φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέα τον Θερμαϊκό και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, καθώς και επιλεγμένα αποσπάσματα απαράμιλλης ομορφιάς από τα έργα των: Gabriel Fauré, Piotr Ilitch TschaikovskyVincenzo BelliniGiuseppe VerdiGaetano DonizettiFrancis PoulencKurt Weill και Θεόδωρου Σπάθη.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για το πώς θα παρακολουθήσετε το Κονσέρτο Αγάπης θα βρείτε στον σύνδεσμο:
https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/kanena-paidi-xwris-frontida-konserto-agaphs/

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου
Ένα δείπνο… στο Μουσείο!
Μουσείο Ακρόπολης

Σας έχουμε φρέσκα νέα από τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το εστιατόριο στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.

Διαλέξτε την αγαπημένη σας παρέα και απολαύστε ένα γεύμα με την αξεπέραστη θέα της Ακρόπολης και των άλλων ιστορικών λόφων της Αθήνας.

Τip: Μπορείτε να συνδυάσετε το γεύμα σας με την επίσκεψή σας στις εκθέσεις του Μουσείου ή τη βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Προγραμματίστε την  κράτησή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210 9000915, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Δευτέρα 08:00 π.μ. – 16:00, Παρασκευή & Σάββατο 08:00 π.μ. – 24:00, Τρίτη – Πέμπτη, Κυριακή 08:00 π.μ. – 20:00).


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 21:30
Ξυπνήστε τις αισθήσεις με τον Monsieur
 Minimal! Gazarte Roof Stage
Με την dream pop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής, χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια… και με κάποιο μαγικό τρόπο να το κάνει πάντα με επιτυχία!

O αγαπητός από κάθε ηλικία Monsieur Minimal έρχεται να μας ταξιδέψει στο μουσικό του σύμπαν και να μας συνεπάρει στον ρυθμό του. Ένα σύμπαν γεμάτο Πάστα Φλώρες, Easterιες, Στιγμές και Αγκαλιές και όλες τις αγαπημένες επιτυχίες που μας υπόσχονται το καλοκαίρι να μείνει για όλο τον χειμώνα μέσα μας!

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Μπορείτε να κρατήσετε το εισιτήριο και το τραπέζι σας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων της παρέας στον σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/music/gazarte-taratsa/monsieur-minimal/


Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στις 21:00 «ΜΑΡΙΚΑ», βασισμένο στη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη Θέατρο Χώρα

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας, μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» και τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», με ένα θίασο νέων ταλαντούχων ηθοποιών, συναντούν επί σκηνής την «ΜΑΡΙΚΑ» και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Η «ΜΑΡΙΚΑ» είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια εποχής μακρινής, αλλά με πολλές συγγένειες με τη σύγχρονη που ζούμε σήμερα.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Πέτρος Ζούλιας
Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Τζένη Σκαρλάτου, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Δεπάστας, Μάκης Πατέλης, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Γιάννης Σίντος, Ναταλία Αθανασιάδη

Η μεταφορά θα γίνει με το αυτοκίνητο του κάθε συμμετέχοντα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η κράτηση θέσεως θα γίνει τηλεφωνικά στο 213 2008044 από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 18:00.

Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.