Στο κέντρο των εξελίξεων ο Άλιμος: Σύνοδος για το μεταναστευτικό της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στο κέντρο των εξελίξεων θα βρεθεί ο Άλιμος, μετά την απόφαση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022 στην πόλη, σύνοδος για το μεταναστευτικό. Είναι μιας πρώτη τάξεως ευκαιρία για τουριστική προβολή, αφού τα μέλη της επιτροπής θα μείνουν για λίγες ημέρες στην περιοχή.

“Οριστικοποιήθηκε χθες η απόφαση της Επιτροπής των Περιφερειών να πραγματοποιηθεί μέσα στο διάστημα Μαίου – Ιουνίου του 2022 μία συνεδρίαση το 2022 εκτός Βρυξελλών στον Άλιμο” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στο δημοτικό συμβούλιο. “Είναι ένα σημαντικό γεγονός γιατί το θέμα που θα μας απασχολήσει θα είναι το μεταναστευτικό, ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα μετά τις μεγάλες πιέσεις ροών, κυρίως από το Αφγανιστάν, όπου όλοι παρακολουθούμε με μεγάλο αποτροπιασμό και ανησυχία τη βίαιη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τουςΤαλιμπάν και τον μεσαιωνικό και εντελώς απάνθρωπο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες και πολλές ομάδες του πληθυσμού. Στόχος είναι να συμμετάσχουν και από την κυβέρνηση οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Θα συνδυαστεί και με την παραμονή λίγων ημερών των αντιπροσωπειών των χωρών μελών στην περιοχή μας οπότε είναι και μία ευκαιρία για τουριστική προβολή της πόλης μας. Θα μεταβώ στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσουμε τη συνεδρίαση που θα γίνει στον Άλιμο”.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα από τα κορυφαία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 350 μέλη (εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών) από όλα τα κράτη της Ε.Ε. Τα μέλη της Επιτροπής γίνονται οι πρεσβευτές της Ευρώπης στις περιφέρειες, στις πόλεις και στους δήμους, αλλά και ο εκπρόσωπός τους στον ευρωπαϊκό διάλογο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλουν να ζητούν τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κατά την κατάρτιση νομοθεσίας για θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, η κοινωνική πολιτική, η οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι μεταφορές, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.

Η πολιτική δράση της Επιτροπής εδράζεται στην πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ του ευρωπαϊκού, του εθνικού, του περιφερειακού και του τοπικού επιπέδου είναι απαραίτητη, τόσο για την οικοδόμηση μιας όλο και πιο συμπαγούς και αλληλέγγυας Ένωσης των λαών της Ευρώπης, όσο και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ως τακτικό μέλος, εκπροσωπεί, μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για την περίοδο 2020-2025, τις θέσεις και απόψεις των αυτοδιοικητικών φορέων της πατρίδας μας, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.