Νέες σημαντικές «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους
Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά μόνο για εμβολιασμένους, αναμένεται να σημάνει το νέο πλαίσιο κανόνων και… διαχωρισμών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε αντιδράσεις για την «καθολικότητά» του, η κυβέρνηση έρχεται να ανακοινώσει ένα σχέδιο «ενίσχυσης των δικαιωμάτων» των πλήρως εμβολιασμένων.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Έτσι ακόμα και στις «κόκκινες περιοχές» που μπαίνουν αυτόματα σε μίνι lockdown και απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας, τα μέτρα δεν θα ισχύουν για εμβολιασμένους, ενώ επιχειρήσεις εστίασης δεν θα χρειάζεται να κλείνουν καθώς θα μπορούν να υποδέχονται τους – ελεύθερους να κινηθούν – εμβολιασμένους πολίτες

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το σχέδιο για τους εμβολιασμένους
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και οι ειδικοί ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στα μέτρα που είναι «στο τραπέζι» είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική αλλά και χορό στην εστίαση και στις «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, καθώς η απαγόρευση αφορούσε άπαντες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει και οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν τέτοιους περιορισμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό. Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.