Στην Αθήνα η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
Στην Αθήνα βρίσκεται η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ.Amy Pope, ηγετικό στέλεχος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και ικανότητα να σχεδιάζει και να μετατρέπει την στρατηγική σε δράση.

Η κ. Pope έχει διατελέσει σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συνεκτικές πολιτικές διαχείρισης κρίσεων, αποτροπής της εμπορίας ανθρώπων, αντιμετώπισης των υγειονομικών κρίσεων και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου
Αμερικανίδα νομικός με σοβαρή ακαδημαϊκή παρουσία και μακρά πορεία σε νευραλγικές θέσεις σε υπουργεία και Γερουσία, ειδικεύεται στην οργάνωση της συνεργασίας κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων για την βελτίωση συνεργειών και υπηρεσιών.

Κατά την πρώτη αυτή επίσκεψή της στην Αθήνα, η κ. Pope, είχε σήμερα συνομιλίες με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη, με αντικείμενο την ενίσχυση των ενταξιακών πολιτικών και ειδικότερα του Προγράμματος «Ήλιος» που υλοποιείται από τον ΔΟΜ και περνά σε νέα εποχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κ. Pope για το νέο Πρόγραμμα «Helios Junior» που σχεδιάζει η υφυπουργός για την ομαλή μετάβαση των ασυνόδευτων ανηλίκων από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή τους.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η κ. Pope, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ένταξης του «Ήλιος» στο Μεταξουργείο και τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Κυψέλη», που λειτουργούν από τον ΔΟΜ, συνοδευόμενη από την κ. Βούλτεψη, τον αρχηγό της αποστολής κ. Τζιανλούκα Ρόκκο και την Κα Αντωνία Ψύρρα από το Γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.