Στη Βουλή η Τόνια Αντωνίου
Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά φέρνει στη Βουλή την Τόνια Αντωνίου. Στις εκλογές του 2019 στη Β3 Νοτίου τομέα Αθηνών, η Τόνια Αντωνίου έλαβε 5.987 σταυρούς και κατετάγη πρώτη, αλλά την έδρα κράτησε η Φώφη Γεννηματά ως αρχηγός κόμματος.

Δεύτερος είχε καταταγεί, με 5.898 σταυρούς, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Η Τόνια Αντωνίου βρισκόταν στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, έχοντας την ευθύνη των οργανωτικών (μαζί με τον Χρήστο Πρωτόπαπα) κατά τη διάρκεια της εκλογής της ως προέδρου το 2015. Την ίδια θέση είχε και πριν λίγο καιρό, όσο η Φώφη Γεννηματά ήταν υποψήφια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Τόνια Αντωνίου υποστήριξε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του κόμματος, μαζεύοντας μάλιστα υπογραφές για την υποψηφιότητά του από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η ανάρτησή της για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

Η θλίψη είναι απερίγραπτη. Τόση που δημιουργεί ένα τεράστιο κενό, ένα πάγωμα, μια μεγάλη δυσκολία να υπάρξουν άλλες σκέψεις ή συναισθήματα. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μιλήσει για το ήθος της και την αξιοπρέπειά της, για γεγονότα της ζωής της και της πολιτικής της προσφοράς. Εμείς, οι σύντροφοί της, που την πιστέψαμε, που συνταχθήκαμε μαζί της, που θεωρούσαμε πως είχε πάρα πολλά ακόμα να δώσει στην παράταξη και την πολιτική ζωή της χώρας, συνειδητοποιήσαμε το συγκλονιστικότερο από αυτά τα γεγονότα, ότι έπεσε μαχόμενη, έπεσε στο καθήκον. Όχι μόνο τίμησε το όνομα και την κληρονομιά της οικογένειάς της, όχι μόνο τίμησε την παράταξη που της εμπιστεύτηκε την ύπαρξή της, αλλά έδωσε τη ζωή της για να έχει σήμερα ζωή η παράταξη μαχόμενη μέχρι την τελευταία ώρα. Η παρακαταθήκη που αφήνει έχει ένα περιεχόμενο σπάνιο και με τεράστια ηθική σημασία. Αυτό το περιεχόμενο της ανθρωπιάς, των υψηλών αξιών, των προοδευτικών και πατριωτικών ιδεών και της σχεδόν θυσιαστικής προσφοράς σε μια συλλογική υπόθεση που είναι πάνω από μας, μπορεί να αναβαπτίσει και να αναβαθμίσει την ίδια την πολιτική ή τουλάχιστον να αποτελέσει ένα κορυφαίο πρότυπο έμπνευσης. Καλό παράδεισο πρόεδρέ μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.