Ν. Σμύρνη: Ο μικρός “Αιβαρ”, με τα δύο μπροστινά πόδια ακρωτηριασμένα, είναι η μασκότ της Πλατείας Καρύλλου!





Ο Άιβαρ, 2 ετών, είναι ένα πραγματικά απίστευτο σκυλάκι. Βρέθηκε με τα δύο μπροστινά πόδια ακρωτηριασμένα. Τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι που είχε κι’ άλλα δύο σκυλάκια και αποφάσισαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Με τον καιρό κατάφεραν να τον εκπαιδεύσουν να μάθει να περπατάει στηριζόμενος μόνο στα δύο πισινά του πόδια χρησιμοποιώντας μπισκοτάκια και μπαλάκια ως δέλεαρ.

Ζει μια ζωή γεμάτη αγάπη, παίζει, τρέχει με τ’ άλλα σκυλάκια και χαίρεται τις βόλτες στην πλατεία Καρύλλου. Χθες, 18/10, δοκίμασε για πρώτη φορά το αναπηρικό καροτσάκι. Ήταν συγκινητική, όχι μόνο η προσπάθεια που έκανε για να σταθεί στα πόδια του αλλά και η συμπαράσταση, το κουράγιο και η εμψύχωση που του έδιναν οι φίλοι του. Δεν έφευγαν από κοντά του. Σε κάθε βήμα που έκανε αυτός, τα φιλαράκια τον επικροτούσαν γαυγίζοντας χαρούμενα.


Λέγεται ότι, ο «Άιβαρ ο Ασπόνδυλος» ήταν ένας από τους πιο αιμοδιψείς και αδίστακτους ηγέτες των Βίκινγκς. Ο Άιβαρ γεννήθηκε χωρίς οστά στα πόδια και θεωρήθηκε χαμένος από όλους, από τη στιγμή που γεννήθηκε. Από όλους εκτός από την μητέρα του. Το μέλλον, όμως, είχε άλλα σχέδια για τον ανάπηρο γιο του Ράγκναρ, ένα μέλλον που κανείς δεν περίμενε από ένα παιδί με κινητικά προβλήματα….
Κείμενο-φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.