Η ιστορία των Kiosky’s ξεκίνησε από την Ηλιούπολη: Ο «περιπτεράς», μια «τρελή ιδέα» και η εξαγορά από την efood




H Delivery Hero, ο γερμανικός όμιλος στον οποίο ανήκει η efood επιβεβαίωσε πριν από μερικές ημέρες -σύμφωνα με πηγές της εταιρείας- πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ΑΛΦΑ διανομές και INKAΤ στις 02 Σεπτεμβρίου του 2021, στις οποίες ανήκουν τα περίπτερα και μίνι μάρκετ Kiosky’s, καθώς και η υπηρεσία delivery.gr αλλά και e-table.gr για τις κρατήσεις σε εστιατόρια.

Το δίκτυο της «μικρής λιανικής» που εξαγόρασαν οι Γερμανοί που ελέγχουν και την efood στην χώρα μας ξεπερνά τα 500 σημεία, κάτι που καθιστά την Delivery Hero κυρίαρχη στην εν λόγω αγορά εντείνοντας τον ανταγωνισμό. To deal τελεί πλέον υπό έγκριση από την επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, εφόσον λάβει το «πράσινο φως». Πρόκειται για μια συμφωνία που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τον χάρτη του online delivery στην Ελλάδα.

Η ιστορία του ομίλου Μούχαλη ξεκινά εξήντα τρία χρόνια πίσω, το 1974. Ο πατέρας του Γιώργου Μούχαλη, Παναγιώτης, διωγμένος κακήν κακώς από την Ίμβρο λόγω του ανθελληνικού πογκρόμ στην Πόλη ξεκινά να χτίζει από το μηδέν τις βάσεις για το success story που γνωρίζουμε σήμερα από ένα πρατήριο καπνικών στην περιοχή της Ηλιούπολης. Στο συγκεκριμένο πρατήριο ξεκινά να εργάζεται και ο 16χρονος τότε Γιώργος Μούχαλης. Μετά από κόπους ετών, το 1998 έρχεται η πρώτη επιβράβευση. Η Μούχαλης ΑΕ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο χονδρεμπόριο και την διανομή καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας την επιτυχία της με την δημιουργία ενός ακόμη πρατηρίου πώλησης και διανομής καπνικών προϊόντων, αυτήν την φορά στην περιοχή του Ελληνικού. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο: iefimerida.grΗ ιστορία των Kiosky’s: Ο «περιπτεράς», μια «τρελή ιδέα» και η εξαγορά από την efood



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.