Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας χαρίζει βιβλία στα μέλη της




Η καλύτερη συνήθεια του φθινοπώρου είναι το διάβασμα! Οκτώβριος χωρίς βιβλία δεν γίνεται και, έτσι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας επιστρέφει δυναμικά με νέες δράσεις, μετά τη θερινή ραστώνη. Η πιο «ψαγμένη» γωνιά της πόλης μας, αυτό το όμορφο δημιούργημα στο οποίο έχει δώσει τα τελευταία χρόνια πολλή αγάπη και φροντίδα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, θα κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους και αυτή τη χρονιά μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις, λόγω των υγειονομικών συνθηκών. Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, μάλιστα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας χαρίζει βιβλία στα μέλη της ! Πηγαίνετε, διαλέγετε όποιο βιβλίο θέλετε από τη συλλογή και γίνεται δικό σας!

Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας είναι η καλλιέργεια της προσωπικότητας, η διαφύλαξη της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ενημέρωση του πολίτη γύρω από επιστημονικά, τεχνολογικά και πολιτιστικά θέματα, καθώς και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα, για τρίτη χρονιά, ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο για το φθινόπωρο του 2021 έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (Διαδικτυακά ZOOM) Κάθε 1η Δευτέρα του μήνα | 17:00 έως 18:15 | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Πρόθεσή μας, να γοητευτούν από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και την συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Φράγκου Καρούτζου. Η Βιωματική Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης για το φθινόπωρο 2021 θα πραγματοποιήσει τις συναντήσεις της ως ακολούθως:

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15 Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε το link και συμπληρώστε τη φόρμα:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeKbwipwaO…/viewform…Οι συμμετέχοντες θα λάβουν με email τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συνάντηση. Αν δεν δείτε το email στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και τα Spam. ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (Διαδικτυακά ZOOM) Κάθε 2η Δευτέρα του μήνα | 17:00 έως 18:15 | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής Σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε και τις ηλικιακά μεγαλύτερες ομάδες παιδιών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν και εκείνα σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες.



Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου και τη συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Φράγκου Καρούτζου. Η Βιωματική Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης για το φθινόπωρο 2021 θα πραγματοποιήσει τις συναντήσεις της ως ακολούθως:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 έως 18:15Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε το link και συμπληρώστε την φόρμα:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSciBc…/viewform… Οι συμμετέχοντες θα λάβουν με email τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συνάντηση. Αν δεν δείτε το email στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και τα Spam.ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ (Διαδικτυακά ZOOM) Κάθε 3η Δευτέρα του μήνα| 11:00 – 12:30μμ | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχήςH Σχολή Γονέων της Βιβλιοθήκης μας, εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας μέχρι και τα 18 έτη τους. Τις διαδικτυακές συναντήσεις συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία διαμορφώθηκε από τη συντονίστρια, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των γονέων. Η Σχολή Γονέων για το φθινόπωρο 2021 θα πραγματοποιήσει τις διαδικτυακές συναντήσεις της ως ακολούθως:

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 έως 12:30Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 έως 12:30Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 έως 12:30Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε το link και συμπληρώστε την φόρμα:https://docs.google.com/…/1FAIpQLScV4ROaJRz…/viewform…Οι συμμετέχοντες θα λάβουν με email τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συνάντηση. Αν δεν δείτε το email στα εισερχόμενά σας, ελέγξτε και τα Spam.ΔΡΑΣΗ «ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ»Κάθε 1η Παρασκευή του μήνα | Όλη μέρα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στην προσπάθεια της να «ελευθερώσει» την λογοτεχνία, ξεκινάει μια νέα δράση που θα λέγεται «Σου χαρίζω ένα Βιβλίο». Κάθε μέλος μας θα έρχεται επί τόπου, θα επιλέγει από μεγάλη γκάμα βιβλίων όποιο επιθυμεί και θα το κάνει δικό του. Γίνε μέλος της Βιβλιοθήκης μας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στην ιστοσελίδα www.glyfadalibrary.gr και ταξίδεψε κι εσύ μ’ ένα βιβλίο! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας η οποία εδρεύει στο Διασχολικό Κέντρο (Επαμεινώνδα 30 και Αγίας Τριάδας, Άνω Γλυφάδα), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 9641298. Υπεύθυνοι : Εμμανουέλα Αργυροπούλου και Νίκος Ζήκος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.