Γιατί να κάνετε μονώσεις ταρατσών στην Αθήνα – Η επένδυση που θα αλλάξει τον τρόπο που ζείτε




Γιατί χρειάζεται να κάνετε μονώσεις ταρατσών στην Αθήνα; Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από αυτά που υποθέτετε ότι σας προσφέρει η μόνωση ταράτσας στην Αθήνα, γενικότερα  στις πόλεις. Επενδύστε στη μόνωση του σπιτιού σας, εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο, απολαύστε το εσωτερικό του σπιτιού σας!

Αν ψάχνετε να μονώσετε το νέο ή το προϋπάρχον σπίτι σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα 7 πιο σημαντικά οφέλη της μόνωσης!

  • Ηχομόνωση και μόνωση ταράτσας  στην Αθήνα  

Όταν εγκαθίσταται σωστά, η μόνωση μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την ποσότητα θορύβου που κυκλοφορεί μέσα σε όλο το σπίτι σας. Έτσι, το σπίτι σας αποτελεί το αγαπημένο σας μέρος όπου μπορείτε να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε.

Σημαντική περίπτωση είναι αυτή των μονώσεων στις πόλεις. Μια μόνωση της ταράτσας στην Αττική για παράδειγμα φέρνει τεράστια διαφορά αποτελεσμάτων σε σχέση με μια μόνωση στην επαρχία   



Οι μονώσεις ταρατσών και ιδιαίτερα η κυτταρίνη και το fiberglass που χρησιμοποιούνται, λειτουργούν ως εξαιρετικοί απορροφητές ήχου. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης θορύβου μέσω τοίχων, οροφών και δαπέδων.

  • Στεγανοποίηση στο σπίτι με ρύθμιση της θερμότητας 

Η μόνωση μειώνει την απώλεια ή την αύξηση θερμότητας παρέχοντας ένα φράγμα μεταξύ των χώρων που διαφέρουν σημαντικά στη θερμοκρασία. Ιδανικά, η σωστά τοποθετημένη στεγανοποίηση μειώνει την ποσότητα θερμότητας. 

Διαφεύγει από το εσωτερικό του σπιτιού σας τους κρύους μήνες του χειμώνα. Προστατεύει, επίσης, το σπίτι σας από το να ζεσταθεί πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, διατηρώντας το δροσερό και απολαυστικό. Ένα αποτελεσματικά μονωμένο σπίτι διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο αυξάνεται η ζέστη ή το κρύο.

  • Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με τις μονώσεις ταρατσών 

Επειδή η μόνωση διατηρεί το σπίτι σας πιο ζεστό το χειμώνα (εμποδίζοντας τη διαφυγή θερμότητας) και πιο δροσερό το καλοκαίρι (εμποδίζοντας τη διαρροή θερμότητας), θα δείτε σημαντική μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Οι μονάδες θέρμανσης και κλιματισμού δεν θα χρειαστεί να “εργαστούν” τόσο σκληρά για να διατηρήσουν μια ισορροπημένη θερμοκρασία σε όλο το σπίτι σας. Έχει αποδειχθεί ότι η μόνωση μειώνει τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού πάνω από 40 %.

  • Οικολογικό Αντίκτυπο με οικολογικά θερμομονωτικά υλικά

Όταν υπάρχει λιγότερη ανάγκη για θέρμανση και ψύξη στο σπίτι σας, εξοικονομούνται μη ανανεώσιμοι πόροι και μειώνονται οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Ωστόσο εάν κάνετε μόνωση σε μια κεντρική περιοχή με υπερπληθυσμό, όπως η Αθήνα το θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον είναι τεράστιο.  Εγκαταστήσετε μόνωση στο σπίτι σας, εξοικονομώντας ενέργεια και μεταμορφώνοντας το σπίτι σας σε ένα “πράσινο” σπίτι.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα « Εξοικονομώ κατ’ Οίκον »

Επιπλέον, αρκετοί διαφορετικοί τύποι μόνωσης περιέχουν φιλικό προς τον πλανήτη περιεχόμενο. Ορισμένοι τύποι μονωτικών υλικών  είναι κατασκευασμένοι από φυσικές ίνες όπως μαλλί και βαμβάκι.

Η μόνωση κυτταρίνης με χαλαρή γέμιση αποτελείται από ανακυκλωμένες εφημερίδες επεξεργασμένες με φυσικές χημικές ουσίες για να γίνει ανθεκτική στη φωτιά και δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη (καρκινογόνος ουσία). Ορισμένες μορφές μόνωσης με αφρό ψεκασμού είναι κατασκευασμένες από φυσική σόγια και επίσης δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε για τις διάφορες μορφές μόνωσης και τι είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας.

  • Έλεγχος υγρασίας του σπιτιού πριν την μόνωση 

Σε συνδυασμό με σωστές τεχνικές στεγανοποίησης αέρα, η μόνωση μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του νερού στο σπίτι σας, ακόμη και στους χώρους όπου συχνότερα συγκεντρώνεται υγρασία, όπως σοφίτες ή υπόγεια.

Η διατήρηση αποτελεσματικού ελέγχου υγρασίας συμβάλλει εν μέρει στη συνολική άνεση και ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας.

  • Μονώσεις ταρατσών και οφέλη για την υγεία

Μήπως ζείτε σε ένα σπίτι με χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή αναγκάζεστε να ανοίξετε κλιματιστικό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Κάτι τέτοιο σίγουρα θα επιβαρύνει την υγεία σας και θα σας προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα χωρίς να το καταλάβετε. 

Η μόνωση του σπιτιού σας μπορεί να μειώσει το κόστος ενέργειας, να μειώσει τις εκπομπές CO2 και να αυξήσει την άνεση στο σπίτι σας στις ιδανικές θερμοκρασίες.

Για να κατανοήσετε τις “προβληματικές” περιοχές του σπιτιού σας, πρέπει να πραγματοποιήσετε έναν «ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι» που θα σας δώσει μια ανάγνωση για το πόσο μονωμένο είναι το σπίτι σας.

Αν αναρωτιέστε συνεχώς «γιατί συνεχίζω να θερμαίνω τη θερμοκρασία αν δεν κάνει τίποτα» ή «γιατί τα δωμάτια και τα δάπεδα στο σπίτι μου έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες» ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε μαζί μας για έναν ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι. 

  • Μόνωση ταράτσας  και Πυροπροστασία

Σε συνδυασμό με άλλα υλικά, η μόνωση παρέχει προστασία από πυρκαγιά σε συστήματα πυρόσβεσης, λίπους και αεραγωγούς, καθώς και σε ηλεκτρικούς αγωγούς και καλώδια επικοινωνιών.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη μόνωση! Για να μάθετε περισσότερα ή εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το έργο εγκατάστασης μόνωσης στις περιοχές επικοινωνήστε σήμερα με το monoiso.gr. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις μονώσεις ταρατσών  ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.