Έτσι ρήμαζε τα καταστήματα η σπείρα στα Νότια Προάστια (VIDEO)




Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που ρήμαζε καταστήματα στα νότια προάστια της Αθήνας, με «έδρα» τη Νέα Σμύρνη, δημοσιεύει το Newsbomb.gr. Σε ένα από αυτά εντύπωση προκαλεί ότι ο διαρρήκτης μπαίνει έρποντας στο μαγαζί για να μην τον δει ο ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, κατευθύνεται προς την ταμειακή μηχανή για να αρπάξει τις εισπράξεις και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και εξιχνίασαν 10 κλοπές.

Λίγο πριν, είχε εντοπιστεί στη Νέα Σμύρνη το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο με επιβαίνουσα την 38χρονη που κατόπτευε την περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 34χρονος περιεργάζονταν κεντρική πόρτα καφετέριας, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι. Και οι δύο ακινητοποιήθηκαν, με τον άνδρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση.

Τόσο στην κατοχή του άνδρα, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.



Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα.

Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια).

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.