Aυτός είναι ο ηρωικός παππούς που πνίγηκε για να σώσει τα εγγόνια του




Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του ηλικίας 61 ετών παππού ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα δύο εγγόνια του που κινδύνευαν από τα μανιασμένα κύματα της θάλασσας στις Γούβες στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αγοράκια, ηλικίας 7 και 10 ετών, που παραθέριζαν στην Κρήτη με τον παππού και τη γιαγιά τους, μπήκαν στη θάλασσα, η οποία ήταν άκρως ακατάλληλη για κολύμπι στις Γούβες Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Τα παιδιά κινδύνεψαν να παρασυρθούν από τα κύματα και ο παππούς τους, που αντιλήφθηκε την κατάσταση, έπεσε στη θάλασσα για να τα σώσει.

Πρόκειται για τον Τζόναθαν Σμιθ από τη Σκωτία ο οποίος ήταν συνταξιούχος εργαζόμενος στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή όταν είδα τα δύο παιδιά ηλικία 7 και 10 ετών να κινδυνεύουν να πνιγούν.



Ο κυματισμός, μαζί με τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπήρχαν στο βραχώδες σημείο έκαναν το έργο του πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10χρονο αγόρι κατάφερε να βγει από τη θάλασσα σχεδόν μόνο του, ενώ ο παππούς, μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να βγάλει και τον 7χρονο εγγονό του, και αφού το παιδί ήταν σε ασφαλή χέρια δύο εργαζομένων παρακείμενου beach bar, έπεσε -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- στη θάλασσα με το πρόσωπο.

Στο σημείο μπροστά από την περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, έφτασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Ενας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άτυχο άνδρα, τον οποίο με μεγάλη δυσκολία επιχείρησε να τον μεταφέρει προς το σκάφος.

Την ίδια ώρα οι λιμενικοί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραλάβουν το (άψυχο όπως αποδείχθηκε) σώμα του παππού, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του ναυαγοσώστη καθώς ο υψηλός κυματισμός έκανε ιδιαίτερα δύσκολο τον χειρισμό του σκάφους. Τα δύο παιδιά, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία τους.

Το θέμα ανέδειξε και το cretapost με πληροφορίες και φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Δείτε περισσότερα στο cretapost.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.