Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων από τους Δήμους, ζητά ο Βουλευτής Β. Σπανάκης




Με Κοινοβουλευτική του Παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης ζητά να προχωρήσουν άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι Δήμοι να καταβάλουν την ετήσια επιχορήγηση προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής τους.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε, αναφέρει πως εξαιτίας της πανδημίας Covid – 19, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στους Δήμους όλης της χώρας, έχουν παραμείνει κλειστοί μέχρι και σήμερα χωρίς να μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία εκδήλωση. Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι να μην μπορούν οι οικείοι Δήμοι να τους καταβάλουν την ετήσια επιχορήγηση, καθώς αποτελεί προϋπόθεση η ανάρτηση στη Διαύγεια των δαπανών που σχετίζονται με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους για ποσά άνω των 3.000 ευρώ.

Ο κ. Σπανάκης τονίζει τον σημαντικό ρόλο των Πολιτιστικών Συλλόγων στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ σημειώνει πως πολλοί Δήμοι της χώρας θέλουν να καταβάλουν και φέτος την επιχορήγηση προς τους Συλλόγους της περιοχής τους, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και άλλοι



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.