Άλιμος: Παρουσίαση του μυθιστορήματος «15 ζωές», του Τάκη Τάγκαλου
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 19:00, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν”, ο Αλιμιώτης ποιητής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Τάκης Τάγκαλος, θα παρουσιάσει το πρώτο του μυθιστόρημα «15 ζωές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Τι μπορεί να συνδέει έναν επιχειρηματία με μία υπάλληλο ενός περιπτέρου και με έναν οδηγό ταξί; Έναν ζητιάνο με μία κομμώτρια και με μία κοινωνική λειτουργό; Μια πωλήτρια με έναν δικηγόρο και μία νηπιαγωγό; Μία διευθύντρια τραπέζης, με έναν υδραυλικό και έναν γιατρό; Μία εργάτρια με μία …μάγισσα και έναν προσωπικό γυμναστή; Φαινομενικά καμία σχέση δεν μπορεί να έχουν. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος, που εισχωρεί στις ζωές τους και τις παρακολουθεί. Είναι οι 15 ζωές που διασταυρώνονται, μέσα από 15 διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες συνήθως ξεκινάνε από το παρελθόν, φτάνουν στο σήμερα και συνεχίζονται στο μέλλον. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον συνδετικό κρίκο, που δεν είναι άλλος από ένα ταπεινό χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, το οποίο αλλάζει συνεχώς χέρια και μας «διηγείται» τις ιστορίες των «κατόχων» του. 15 αυτοτελείς ιστορίες, κάποιες με καθαρά ερωτικό περιεχόμενο, άλλες με κοινωνικό, βάζοντας τον αναγνώστη στις ράγες μιας «λύσης» ανακούφισης, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανατρέπεται! Ορισμένες ιστορίες περιγράφουν την ψυχολογική κατάσταση του ήρωα ή της ηρωίδας, πριν από τη λήψη μιας απόφασης που θα κρίνει και την πορεία της ιστορίας. Επίσης, το στοιχείο του χιούμορ εμφανίζεται σε ορισμένες εξ αυτών, κυρίως για να χαλαρώσει τον αναγνώστη, παρά για να οδηγήσει την ιστορία σε άλλα μονοπάτια.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
15 αυτοτελείς ιστορίες, που όμως μπορεί και να μην είναι τελικά αυτοτελείς, όπως και το τέλος του βιβλίου, μπορεί να μην είναι το οριστικό.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

Νίκος Αλβανός – Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου

Ηλίας Παπακωνσταντίνου – Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Θα προλογίσουν:

Ανδρέας Κονδύλης – Δήμαρχος Αλίμου

Ελένη Φωτίου – Συγγραφέας

Θα αναγνωστεί σύντομη κριτική του Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Κώστα Καρούσου

Αποσπάσματα θα διαβάσουν:

Βίλη Σωτηροπούλου – Ηθοποιός /συγγραφέας

Κέλλυ Σταμουλάκη – Συγγραφέας / Σκηνοθέτιδα

Μελοποιημένους στίχους θα ερμηνεύσει η Τέτη Ρένεζη

Μουσική επένδυση από τον Απόστολο Κορδέλα

Χορευτικό από τα μέλη του Συλλόγου Εκτελωνιστών του Δήμου Αλίμου

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.