Πως να καταλαβαίνεις πως είναι φρέσκια η σαρδέλα στο ψαράδικο




Για το πως καταλαβαίνεις πως είναι φρέσκια η σαρδέλα (και γαύρο) στο ψαράδικο. Οι σαρδέλες που σας δείχνω είναι φρέσκιες.
-ΦΩΤΟ 1 Κρατάμε την σαρδέλα από την ουρά με το χέρι μας ευθεία. Το ψάρι δεν πρέπει να πέφτει προς τα κάτω αλλά να μένει ευθεία.
-ΦΩΤΟ 2 Στο σημείο που έχω κυκλώσει και δείχνω με βελάκια που είναι το κεφάλι και το βραγχιακό επικάλυμμα του ψαριού δεν πρέπει να υπάρχουν κοκκινίλες.
-ΦΩΤΟ 3 Όταν θα ανακατέψετε με το χέρι τα ψάρια μέσα στο τελάρο δεν πρέπει να κολλάνε μεταξύ τους. (νόμος) Πρέπει να γλιστράνε.
-Τα χρώματα του ψαριού πρέπει να είναι μαζί με την όψη του λαμπερά και το ψάρι να γυαλίζει
-Όταν θα μυρίζετε τα ψάρια είτε μπείτε στο ψαράδικο είτε βάλετε τη μύτη σας κοντά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μυρίζει ψαρίλα αλλά απαλά θάλασσα.
-Να μην είναι ανοιγμένο το σώμα της η όταν την ακουμπάμε απαλά να ανοίγει η να μπαίνει εύκολα μέσα το κρέας της.
-Μάτια ψαριών ποτέ θολά και βράγχια κατακόκκινα χωρίς ασπριλες η να λείπουν κομμάτια.
Η σαρδέλα είναι πλούσια σε λιπαρά ω 3 και είναι ένα από τα ψάρια που θα δώσω στο παιδί μου.Μην τρώτε τα σκουπίδια των ιχθυοκαλλιεργειων ένα μείγμα τοξικών ουσιών και αντιβιωσεων.
Προσωπικά δεν αγοράζω ποτέ σαρδέλα από σουπερμάρκετ που είναι τις πιο πολλές φορές ημερών και σε άσχημη κατάσταση, με άσχημη μυρουδιά και ποτέ κατεψυγμένη σε μια θάλασσα φοβερή που έχουμε και βλέπουμε να την δολοφονούν χωρίς να αγωνιζόμαστε για αυτήν.
Στηρίζουμε τον τίμιο ψαροπωλη και μόνο και όχι σούπερ πολυεθνικές. Επαναλαμβάνω τον τιμιο ψαροπωλη που γράφει στις ταμπέλες την αλήθεια και λέει με το στόμα του παλι την αλήθεια πόσο ημερών είναι. Τα λαμογια τα τιμωρούνται όπως και τις πολυεθνικές απέχοντας από τις αγορές τους. Πηγή: Λοβερδος Στελακατος Χρηστος



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.