Με ένα εγκάρδιο “Welcome” υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής (VIDEO)




Ένα όμορφο πρωινό ξημέρωσε την Τρίτη 14/09/21 για 6 μαθητές αλλά και για την ίδια τη σχολική κοινότητα της Καισαριανής, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. 6 νέοι μαθητές, πρόσφυγες από Πακιστάν και Αφγανιστάν, πέρασαν τις πόρτες του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής για να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους!

Έξω από την πόρτα τους περίμενε αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, όπου με ένα εγκάρδιο “Welcome” και μια “ζεστή αγκαλιά” τους υποδέχθηκαν και τους παρέδωσαν ένα συμβολικό δώρο. Η αποδοχή από τους μαθητές ήταν ιδιαίτερα θερμή με κάποιους από αυτούς μάλιστα να απαντάνε “Ευχαριστώ”, σε σπαστά ελληνικά!

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα αίτια που δημιουργούν φτώχια, πολέμους, προσφυγιά και οδήγησαν αυτά τα παιδιά μακριά από την πατρίδα τους καθώς και ότι ο δρόμος για να φτάσουν έως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Ως γονείς γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών και βλέποντας τα παιδιά αυτά να έχουν σηκώσει το ανάστημά τους, να έχουν ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και να περνάνε την πόρτα του σχολείου, μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, αποφασιστικότητα και ελπίδα, να συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου επιτέλους, όλα αυτά που πραγματικά τους αξίζουν…



…Μια ζωή με μόρφωση, υγεία, σχέδια, όραμα και εφόδια, για να χτίσουν το μέλλον…

Υ.Γ: Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα παιδιά, μαζί με άλλα 6 παιδιά από την περυσινή χρονιά που συνεχίζουν, θα βρεθούν σε ένα “ανύπαρκτο” τμήμα υποδοχής καθώς δεν υπάρχει εκπαιδευτικός και έτσι αρχικά θα ενσωματωθούν στα υπάρχοντα τμήματα. Πέρυσι εκπαιδευτικός ήρθε τον Γενάρη.

Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά να τα οδηγήσουν ΕΥΛΟΓΑ σε παραίτηση και να σταματήσουν το σχολείο, χωρίς να υπάρχει εξειδικευμένη προσέγγιση, μέσω του τμήματος υποδοχής.

Απαιτούμε τώρα από το Υπουργείο να διορίσει εκπαιδευτικό για τμήμα υποδοχής!

Αντιπροσωπεία της Ένωσης συμμετείχε την ίδια ημέρα στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ζ’ ΕΛΜΕ με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, όπου απαιτήθηκε εκτός των άλλων και πέρα από το παραπάνω ζήτημα, να ανοίξει κι άλλο τμήμα, ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στο 1ο Λύκειο, που αυτή τη στιγμή έχει 3 τμήματα των 27 μαθητών ανά τμήμα!

Το Δ.Τ στο site της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής:https://goneiskaisarianis.gr/2021/09/15/ypodoxi-prosfygopoula/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.