Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας για την προσχολική αγωγή




Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει ότι παρόλες τις επιβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή πως όλα θα είναι έτοιμα για την προσχολική αγωγή με το άνοιγμα των σχολείων δυστυχώς όχι μόνο δεν είναι έτοιμοι αλλά και επικίνδυνοι. Και συγκεκριμένα :
Ενδιαμέσω μαθημάτων στο 1ο Νηπιαγωγείο εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης προκάτ και οι τρυφερές ηλικίες θα αναγκάζονται να προαυλίζονται σε ένα πολύ μικρό χώρο.

Στο 12ο Δημοτικό η μία εκ των δύο αιθουσών για τη στέγαση της προσχολικής δεν έχει ανοιγόμενα παράθυρα να ανανεώνεται ο αέρας που αναπνέουν τα παιδιά, γιατί είναι όλα σταθερά κουφώματα. Επίσης, δεν υπάρχει ένα πούλμαν να μεταφέρει τα παιδάκια στα παραρτήματα των νηπιαγωγείων που λειτουργούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και χρειάζεται να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, παρόλες τις υποσχέσεις που έδινε η δημοτική αρχή.
Το αποτέλεσμα είναι η δίχρονη υποχρεωτική να υλοποιείται με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τα νήπια μέσα σε άθλιες εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και στα υπόλοιπα σχολεία που αποστερούνται τους χώρους τους με τις συστεγάσεις αιθουσών και αυλής.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.