Η παράδοση συνεχίζεται στον Άλιμο: H πρώτη σχολική τσάντα δώρο από τον δήμαρχο




Για την «καλή και ευλογημένη χρονιά» πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όλοι φορούσαν τις μάσκες τους και ο Αγιασμός έγινε στα προαύλια με λίγους μόνο εκπροσώπους μαθητών και διδασκόντων, ενώ οι ιερείς επισκέφθηκαν μετά την κάθε τάξη, όπου παρευρίσκονταν οι υπόλοιποι μαθητές.


Τα σχολεία ξαναζωντάνεψαν με τα γέλια και τις φωνές των παιδιών. Μάλιστα, οι μαθήτριες και οι μαθητές πολλών σχολείων του Αλίμου είχαν έναν λόγο παραπάνω για να χαίρονται. Βρήκαν τα προαύλια των σχολείων τους πλήρως αναβαθμισμένα, μετά τις συνεχείς επισκευές και τα έργα που έκανε η Δημοτική Αρχή σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν το «παρών» σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, και ευχήθηκαν στα παιδιά για μια καλή σχολική χρονιά. Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο παραυρέθηκε και έδωσε τις ευχές του ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όλοι ελπίζουν εφέτος στη διασφάλιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης παρέστη στα 1ο, 2ο και 7ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, στο 3ο Γυμνάσιο και στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ. Τόνισε τη μεγάλη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας και ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά με υγεία, ασφάλεια και πρόοδο, ενώ έδωσε τις ευχές του για καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που έχουν επωμιστεί ιδιαίτερα δύσκολο έργο τώρα με την πανδημία. Και, όπως κάθε χρόνο, τα πρωτάκια του Αλίμου πήραν από τον Δήμαρχο και την πρώτη τους σχολική τσάντα.




Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.