Άρθρο του π. Αντώνιου που πάντρεψε στη Βάρκιζα τη φίλη του Mad-Clip, τη μέρα του τροχαίου




Ο πατήρ Αντώνιος Χρήστου είναι ιερέας στη Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στα κοινωνικά δίκτυα με δικό του κανάλι στο youtube εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους. Ήταν ένας από τους ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο του γάμου της αγαπημένης φίλης του Mad-Clip, σε εκκλησία της Βάρκιζας. Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό, έγραψε το παρακάτω κείμενο:

Αγαπητοί Αναγνώστες την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι λίγες ώρες μετά την Εξόδιο Ακολουθία και την ταφή του Πίτερ Αναστασόπουλου γνωστότερου ως Mad-Clip τραγουδιστή της τραμπ  μουσικής. Πριν αρχίσουν κάποιοι να αναρωτηθούν : «Καλά εδώ κοιμήθηκε και ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με τον θάνατο ενός αμφιλεγόμενου καλλιτέχνη θα ασχοληθεί;» θα τους πούμε ότι οι πραγματικά «μεγάλοι» δεν πεθαίνουν ποτέ και άλλωστε τα αφιερώματα και τα άρθρα για αυτόν είναι τόσα πολλά και από πολύ πιο άξιους και καλύτερους από εμάς, ενώ για τον «Τράπερ» χιλιάδες νέοι τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και κατά την κηδεία κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και οι παρακάτω γραμμές απευθύνονται κυρίως  σε αυτούς.

Καταρχήν έχει σημασία να θυμίσουμε πως ήταν οι τελευταίες ώρες του στην ζωή του μακαριστού: Την 1η Σεπτεμβρίου ήταν καλεσμένος σε γάμο συνεργατών του στη Βάρκιζα (και μάλιστα από τους δύο Ιερείς που τέλεσαν το Μυστήριο ο ένας ήταν ο γράφων) και τα ξημερώματα της 2η Σεπτεμβρίου ύστερα από οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα του αυτοκινήτου που οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο και με φρενάρισμα 100 μέτρων υπέπεσε σε θανατηφόρο δυστύχημα στην παραλιακή. Οι πυροσβέστες μετά από 2,5 σχεδόν ώρες προσπαθειών κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν αλλά δυστυχώς ο οδηγός ήταν ήδη νεκρός.  Ο ίδιος ο Mad-Clip είχε δηλώσει παλιότερα ότι του αρέσουν τα γρήγορα οχήματα, η ταχύτητα και οι «κόντρες » και δυστυχώς αυτό «το πάθος του» αποδείχτηκε πως του στέρησε στα μόλις 34 χρόνια του την ίδια του ζωή του.

Με αφορμή λοιπόν αυτού του περιστατικού (που ευχόμαστε να είναι και το τελευταίο) σίγουρα όλοι συγκλονιζόμαστε από τον θάνατο  νέων ανθρώπων αλλά και γενικότερα οποιοδήποτε ανθρώπου που προέρχεται από αιφνίδιο – ξαφνικό θάνατο! Η θλίψη βυθίζει τους πάντες (ιδιαίτερα τους γονείς και τους στενούς φίλους )και τα ερωτήματα βασανιστικά για το γιατί, τι έγινε και νέα παιδιά γεμάτα όνειρα για την ζωή, καταλήγουν στον τάφο τόσο πρόωρα και ξαφνικά από την μία στιγμή στην άλλη…! Είναι γνωστό πως η Εκκλησία μας δέεται και προσεύχεται συνεχώς σε κάθε Θεία Λειτουργία λέγοντας προς τον Κύριο :  «Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικὰ καὶ καλὴν ἀπολογίαν, τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα». Δηλαδή να έχουμε όλοι «τα τέλη της ζωής μας να είναι χριστιανικά χωρίς πόνο και ντροπή αλλά να είναι ειρηνικά και να έχουμε καλή απολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού».



Επίσης δεν μένει μόνο εκεί, αλλά και σε κάθε Ακολουθία της Ιεράς Αρτοκλασίας, αλλά και γενικότερα εκτενής δεήσεως στις Ιερές Παρακλήσεις δέεται μεταξύ άλλων για την αποτροπή του αιφνιδίου θανάτου λέγοντας σχετικά αυτό που λέμε και στον τίτλο μας: «Ἔτι δεόμεθα ὑπὲρ τοῦ διαφυλαχθῆναι…. καὶ αἰφνιδίου θανάτου·». Ζητούμε δηλαδή από τον Θεό να μας απαλλάξει και να μη επιτρέψει να φύγουμε από αυτή την ζωή με αιφνίδιο θάνατο. Γιατί; Γιατί  αυτός ο ξαφνικός θάνατος, ο οποίος έρχεται και γίνεται χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί ιδιαίτερα (δηλαδή με Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία) είναι αρκετά επίφοβος όχι μόνο για την βιολογική μας ζωή αλλά για την σωτηρία της ύπαρξής μας γενικότερα. Ένας ασθενής από σοβαρή ασθένεια που ξέρει ότι ιατρικά δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για να γίνει καλύτερα, οπωσδήποτε έχει περισσότερο χρόνο να σκεφτεί και να προετοιμασθεί πριν την αναχώρησή του από τον μάταιο αυτό κόσμο και να ρυθμίσει διάφορες εκκρεμότητες π.χ. να συγχωρεθεί με ανθρώπους που πιθανόν να έχει έχθρα ή αδίκησε κτλ. Ενώ ένας που απλά πάει μια βόλτα αλλά δεν γυρνάει ποτέ, που να τα σκεφτεί και πως να τα ρυθμίσει όλα αυτά;

Κλείνοντας το άρθρο μας, θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλα τα νέα παιδιά που πιστεύουν ότι είναι άτρωτα και μπορούν κάθε μέρα να παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα, για να κάνουν διάφορες «τρέλες» που όμως μπορούν να τους την στερήσουν απότομα ή να τραυματιστούν σοβαρά κτλ. Δεν θα σας κάνουμε κηρύγματα, απλά κοιτάξτε πως έγινε το πολυτελέστατο αυτοκίνητο μετά την σύγκρουση καθώς και τον τάφο που μπήκε ο Mad-Clip και σκεφτείτε τι θα άλλαζε ο ίδιος αν είχε μια δεύτερη ευκαιρία για να μην ήταν σε αυτή την θέση. Αυτός όμως δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, εσείς όμως μπορείτε αν θέλετε να έχετε μέλλον…ο Θεός να μας φωτίζει. Αμήν! Πηγή : Κιβωτός της Ορθοδοξίας, Αναδημοσίευση : http://euxh.gr Συντάκτης  π.Αντώνιος Χρήστου   

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.