Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Γλυφάδας




Η πολύ αυξημένη ανάγκη για αίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο απαιτεί την κινητοποίηση όλων, καθώς στις συνέπειες της πανδημίας συγκαταλέγεται η μείωση των αποθεμάτων αίματος. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Γλυφάδας με τη στήριξη και τη συνεργασία του Ασκληπιείου Βούλας διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Άλσους 15), με ραντεβού και με πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. «Η προσφορά αίματος είναι η υπέρτατη έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και οι συμπολίτες μας πάντοτε συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία. Διοργανώνουμε δύο τακτικές αιμοδοσίες τον χρόνο αλλά και έκτακτες, όπως αυτή, όταν οι ανάγκες το απαιτούν. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και λίγο αίμα από το αίμα μας σώζουν ζωές», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Κάθε αιμοδοσία έχει τεράστια αξία, τούτη τη φορά όμως οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν καθιστούν τη συμμετοχή μας επιτακτική», αναφέρει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που έχει και τον συντονισμό της δράσης.

Για να κλείσετε ραντεβού, τηλεφωνείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, στο 210 9647021 (ώρες 8 π.μ. έως 3 μ.μ.)

Για να δώσετε αίμα θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ σας. Επίσης θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ημέρα της αιμοδοσίας να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Σε σχέση με τα εμβόλια, όπως μας ενημέρωσαν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ισχύουν τα ακόλουθα: Εάν κάποιος αιμοδότης εμβολιαστεί είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση και δεν του παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα κατά το πρώτο 24ωρο, μπορεί την επόμενη ημέρα να δώσει αίμα κανονικά. Εάν του παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα, μπορεί να δώσει αίμα 7 ημέρες μετά το πέρας των συμπτωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.