Αυστηρά μέτρα για τη EuroMed 9 την Παρασκευή 17/9
Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των επισήμων για τη διάσκεψη κορυφής EuroMed 9 και στην τελευταία σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστούν τα τελικά μέτρα ασφαλείας, που θα ισχύσουν στην Αθήνα από τις έξι το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το βράδυ της Τετάρτης καταρτίστηκε το σχέδιο σε σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση άνω των 2.500 αστυνομικών ενστόλων και με πολιτικά, τις πτήσεις ελικοπτέρου και drones, αλλά και την ενεργοποίηση κλιμακίων της ΕΚΑΜ, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δρομολόγια, που θα ακολουθήσουν οι έξι εκπρόσωποι Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Μάλτας και Κύπρου, θα «αποστειρωθούν», οι χώροι στους οποίους θα παραμείνουν θα έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση, ενώ θα γίνει έρευνα από σκύλους – ανιχνευτές εκρηκτικών.

Σημειώνεται πως στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο.Απαγόρευση συναθροίσεων

Με απόφαση τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται από τις έξι το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε δημόσια συνάθροιση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού. 

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού), καθώς η διάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.