Το “ευχαριστώ” του Γιώργου Παπανικολάου στους εθελοντές του δήμου Γλυφάδας
Γέφυρα αλληλεγγύης στις περιοχές που δοκιμάζονται απλώνει ο Δήμος Γλυφάδας – καθοριστικός ο ρόλος των εθελοντών

Δίπλα στους συνανθρώπους μας στις πυρόπληκτες περιοχές, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της πολύ σκληρής και άδικης αυτής δοκιμασίας ο Δήμος Γλυφάδας με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του και με κορυφαία τη συμβολή των εθελοντών που κατέθεσαν ψυχή. Τεράστια υπήρξε και η προσφορά των Γλυφαδιωτών σε υλικά αγαθά, πέρα από την ουσιαστική ηθική συμπαράσταση. Οι αποστολές συνεχίζονται όπου υπάρχουν ανάγκες. Τελευταίος σταθμός η Γορτυνία. Δύο βανάκια του Δήμου Γλυφάδας γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έφθασαν στο Δημαρχείο Τροπαίων του Νομού Αρκαδίας. «Είμαστε εκεί. Στις πυρόπληκτες περιοχές, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχασαν το βιός τους. Οι πρώτες παραδόσεις έγιναν ήδη στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, από τα είδη πρώτης ανάγκης που προσέφεραν χιλιάδες συμπολίτες μας στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Η καρδιά μας σφίγγεται πραγματικά από αυτά που αντικρύζουμε. Ας ελπίσουμε ο εφιάλτης που ζούμε όλοι την τελευταία εβδομάδα να τελειώσει γρήγορα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Υπό τον συντονισμό του Δημάρχου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με την αμέριστη φροντίδα της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Λένας Δεναξά και την πολύτιμη συνδρομή του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Γιάννη Παραγυιού, καθώς και η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Γλυφάδας υπό τον συντονισμό του αρχηγού της Νίκου Ρήγα καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλο των εκατοντάδων εθελοντών. «Τους οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Οι εθελοντές μας αυτές τις δύσκολες μέρες είναι παντού. Με τρομερή διάθεση προσφοράς και περίσσευμα ψυχής.
Θα τους συναντήσετε κάθε μέρα στις περιπολίες μας στον Υμηττό.
Στην άμεση κατάσβεση μιας φωτιάς (σύνορα με τη Βούλα σήμερα τα ξημερώματα). Στη συγκέντρωση και φορτοεκφόρτωση των ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώσαμε χάρη στις δικές σας δωρεές για τις πυρόπληκτες περιοχές. Στη διανομή των αγαθών ακόμα και πόρτα πόρτα στην Βόρεια Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Γορτυνία, στη Λακωνία, στην Αττική.
Στην φροντίδα και περίθαλψη των ζώων από τις πληγείσες περιοχές. Οι εκατοντάδες εθελοντές που ανταποκρίνονται – και μάλιστα με τέτοιο ζήλο – στο κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας είναι παράδειγμα για όλους μας. Συνεχίζουμε αυτή τη προσπάθεια με αμείωτη ένταση τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνει ο κ. Γιώργος Παπανικολάου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, οργανώνονται και νέες εθελοντικές ομάδες στο Δήμο Γλυφάδας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο https://www.glyfada.gr/index.php/home/volunteer
✅ Για να κάνουμε περισσότερες περιπολίες στον Υμηττό και όπου χρειάζεται.
✅ Για να μεταβούμε στις πυρόπληκτες περιοχές, μόλις περάσει ο μεγάλος κίνδυνος, και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.
✅ Για να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τα ζώα που γλίτωσαν από τις πυρκαγιές.Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.