Πυρκαγιά στο Λαύριο – Κινδυνεύει ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου




Kαλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Κερατέα, για την οποία εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Υπάρχουν δύο σημεία αυτή τη στιγμή όπου δίνεται μάχη. Πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο και στο ΒΔ κομμάτι της πυρκαγιάς. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το βράδυ θα έχει οριοθετηθεί, αναφέρει στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική. Επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 11 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από τη Ρωσία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια -Εκκενώθηκαν Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Αγ. Κωνσταντίνος
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Λόγω των διαστάσεων της πυρκαγιάς οι δυνάμεις ενισχύθηκαν μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής:



Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για πολύ μεγάλη ταχύτητα της φωτιάς έκανε λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που βρίσκεται στο σημείο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο αέρας είναι πολύ δυνατός. «Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο» υπογράμμισε.

«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως είπε, οι άνεμοι είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.