Ξεκίνησαν τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνω Γλυφάδας




Ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της Άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων. Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου:

“Ένα πολύ σπουδαίο έργο ξεκίνησε: Η μεγάλη «ασπίδα» που τόσο είχαμε ανάγκη για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Άνω Γλυφάδας.
Η ασπίδα που θα «οχυρώσει» την Αιγύπτου, την Αρχιπελάγους και όλη την Τερψιθέα απέναντι σε καταιγίδες και έντονες βροχές.
Τώρα που ξεκινούν μαζικά οι θερινές άδειες και η πόλη σιγά σιγά αδειάζει, αξιοποιούμε στο μέγιστο την περίοδο των διακοπών για να τρέξουμε το έργο, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και εργαζομένους της Γλυφάδας.
Θα δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε το καλοκαίρι, ώστε το φθινόπωρο να μας βρει όσο το δυνατόν πιο έτοιμους. Τι σημαίνει «τρέχουμε»;
Ήδη σκάβονται οι δρόμοι, τοποθετούνται οι πρώτοι αγωγοί, ακολουθούν τα φρεάτια και προχωρά το υπόλοιπο έργο.
Τι σημαίνει να μας βρει έτοιμους;
Να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της υπερχείλισης των υδάτων.
Να σταματήσουν δρόμοι όπως η Αιγύπτου και η Αρχιπελάγους να γίνονται ποτάμια με την πρώτη μπόρα.
Ευχαριστούμε και πάλι την Περιφέρεια Αττικής που παράλληλα έχει αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικά έργα τέτοιας μεγάλης εμβέλειας και χρηματοδοτεί το έργο αυτό. Συνεχίζουμε”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.