Τέλος οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης – «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση




Νέα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού που παρατηρείται στα κέντρα διασκέδασης και οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε έκτακτη ενημέρωση, μετά την “έκρηξη” με 1.797 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύονται πλέον οι όρθιοι πελάτες σε εστίαση, κλαμπ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, “από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα κλαμπ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό για την υπερμετάδοση σε αυτούς τους χώρους”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεση απειλή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.



Τα πρόστιμα

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα:

-για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ., το πρόστιμο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και θα γίνεται άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για επτά ημέρες

– για τα καταστήματα άνω 200τμ. το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και θα γίνεται άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για επτά ημέρες

– σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινάει την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες

– σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα είναι δυνατή η επιβολή των κυρώσεων ακόμη και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση. “Το μέτρο αυτό έχει στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού σε μικρότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.