Tα αγαπημένα αυτοκίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το λαϊκό τραγούδι έχασε τον… πρίγκηπά του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του. Ήταν 81 ετών.

Παρά την καλή οικονομική του κατάσταση έμεινε πιστός σε μία μάρκα αυτοκινήτου και οδηγούσε όταν εκείνος ήθελε.

Προτιμούσε να οδηγούν άλλοι για αυτόν, η κίνηση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν ήταν για την δική του εποχή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος απόκτησε τρία αυτοκίνητα (ένα Saab 96 μία Mercedes 200 και μία Jaguar XJ (σειρά 1) την οποία κράτησε περισσότερο από κάθε άλλο.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά) από Μικρασιάτες γονείς. Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (έχει 11 αδελφές). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα.



Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με το τραγούδι «Αγωνία» τη χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Οι πληροφορίες (μέσα από τις ταινίες που έπαιξε) μας δείχνουν πως ο συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός είχε τρία τετράτροχα στην κατοχή του. Με το Saab 96 Sport τον βλέπουμε στην μελοδραματική ταινία του σκηνοθέτη Κώστα Δούκα: «Τ’αδέλφια μου» του 1966, (μεταγενέστερος τίτλος: «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά»).

Το 1969 ήρθε στην κατοχή του η Mercedes 200 (W115). Τον βλέπουμε να την οδηγεί σε ένα στιγμιότυπο από την ταινία: «Αγωνία». Το ίδιο αυτοκίνητο οδηγεί και στην ταινία του 1970 «Σε Ικετεύω Αγάπη μου».

Η Jaguar XJ (σειρά 1) εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ταινία του 1972: «Ο Άγνωστος Εκείνης της Νύχτας». Αυτή είναι και η αγαπημένη μας, αφού η ταινία έχει πολλά πλάνα από τους αγώνες αυτοκινήτου (σκηνές από το σιρκουί στην πίστα του Τατοίου και από την εκκίνηση του Διεθνούς Βαλκανικού Ράλλυ/Νοέμβριος 1971 μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας). Στην ταινία συμμετέχει και ο αείμνηστος οδηγός αγώνων Μηνάς Βουρδουμπάκης σε ρόλο συνοδηγού του πρωταγωνιστή «οδηγού αγώνων» Τόλη Βοσκόπουλου με το αγωνιστικό του αυτοκίνητο ένα Moskvitch.

Η Jaguar ήταν σε χρώμα «British racing green», (με πινακίδες 435520 ταξινόμηση στην Αθήνα το 1971), το Αγγλικό αυτοκίνητο εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, και στην ταινία του Γάννη Δαλιανίδη: «Ο Αστερισμός της Παρθένου», 1973 (Φίνος Φιλμ), όπου, αν και δεν έπαιζε ο ιδιοκτήτης του, είχε δοθεί «δανεικό» στην παραγωγή για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Αρχικά στην ταινία βλέπουμε να το οδηγεί ο ηθοποιός Γιάννης Αργύρης και στη συνέχεια η πρωταγωνίστρια… Ζωή Λάσκαρη, (τότε ήταν μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο).

Εμείς, οι φίλοι του αυτοκινήτου, θα τον θυμόμαστε όχι μόνο από τα τραγούδια του αλλά και από την ταινία «Ο Άγνωστος Εκείνης της Νύχτας». Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.