Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη




Έφυγε από τη ζωή, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Η είδηση του θανάτου της γέμισε θλίψη το ελληνικό θέατρο, αφού η Ελπίδα Μπραουδάκη ήταν από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς.

Γεννημένη στην Κρήτη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού Ελληνικού κιν/φου. Σημαντική η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το “Χορεύοντας στη σιωπή” (2002)”, “Η αγάπη ήρθε από μακριά” (2002) “Μη μου λες αντίο”(2004), “Ανατομία ενός εγκλήματος” κ.α…
Παντρεύτηκε την δεκαετία του ΄70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. ”Δάνεισε” τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές.


“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου




Φιλμογραφία
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
Κορίτσια στον ήλιο (1968) [φίλη Άναμπελ]
Καταραμένη αγάπη (1968)
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Στον ίλιγγο της ζωής (1969)
Καλάβρυτα 1821 (1970)
Ευδοκία (1971)
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Χαρούλα Αυγερινού]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο (1995)
Αμέρικα (1999)
Αλεξάνδρεια (2001) [ιδιοκτήτρια αντικερί]

Το θάνατό της έκανε γνωστό ο ανιψιός της, Γιάννης Σταθουδάκης, ενώ με ανάρτησή του την «αποχαιρέτισε» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. «Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας», έγραψε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.