Ο “Δον Καμίλιο” έρχεται στην Αργυρούπολη
Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 στις 21:00 στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης (Μιλήτου και Κορίνθου) – Θεατρική παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σωτήρη Πατατζή σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα.
Είσοδος Ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για το κοινό.


Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Ελένη Φιλίνη – Σταμάτης Τζελέπης- Τάκης Βαμβακίδης- Ρέα Τουτουνζή – Ηλίας Παπακωνσταντίνου – Ιωάννα Πετσίνη -Γιώργος Ματαράγκας και στον ρόλο του Δον Καμίλο: Πέτρος Ξεκούκης
Φιλική συμμετοχή – Φωνή Θεού: ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:Γιώργος Ματαράγκας
Σκηνικά – Κοστούμια:Παναγιώτης Μανίκας
Μουσική επιμέλεια:Πέτρος Ζουμπούλης
Φωτισμοί:Παναγιώτης Ψύχας
Β. σκηνοθέτη:Μαρια Ιατριδη
Φωτογραφίες:Ανδρέας Καμούτσης
Λίγα λόγια για το έργο:
Μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, ο συγγραφέας εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα ΖΟΒΑΝΙ ΓΚΟΥΑΡΕΣΚΙ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.
Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.