Άγιος Δημήτριος: Open Air Film Festival – Cinekids Festival




Για ακόμα ένα καλοκαίρι η πόλη υποδέχεται το Open Air Film Festival Stroggylo. Το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της πόλης του Αγίου Δημητρίου, που κάθε Ιούλιο και Αύγουστο φέρνει στη ζωή μας τη μαγεία της 7ης Τέχνης.

Οι καλοκαιρινές μας βραδιές θα γεμίσουν με ποιοτικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Προσεκτικά επιλεγμένα, τα φιλμ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, χωρών και ειδών κινηματογράφου, απαντώντας σε όλα τα ενδιαφέροντα, τις ηλικίες και τις προτιμήσεις.

Και φέτος το πρόγραμμα των ταινιών διακρίνεται από την υψηλή αισθητική και γνώση της κινηματογραφικής ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου.

Με ένα διαφορετικό φιλμ κάθε μέρα, από το σύγχρονο και το κλασσικό σινεμά, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για ακόμα μια φορά προσφέρει με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο την αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια της πόλης. Σημείο αναφοράς για τον Άγιο Δημήτριο, το αίθριο του Στρογγυλού σχολείου του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, θα φιλοξενήσει και πάλι το ομώνυμο φεστιβάλ.



Ο θεματικός διαχωρισμός των ταινιών φέτος έχει ως εξής:

  • Τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στις οσκαρικές ταινίες
  • Οι Κυριακές στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο
  • Οι Δευτέρες ανήκουν στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο
  • Κάθε Τρίτη θα τιμώνται οι γυναίκες στον κινηματογράφο, ως δημιουργοί, ως ηθοποιοί ή ως θεματικές που άπτονται των γυναικείων ζητημάτων
  • Οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στα αριστουργήματα του κλασσικού κινηματογράφου
  • Τις Πέμπτες θα απολαμβάνουμε ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο
  • Οι Παρασκευές θα είναι ημέρες γέλιου με τις πιο γνωστές και απολαυστικές κωμωδίες

* Η είσοδος στο Open Air Film Festival Stroggylo μπορεί να είναι δωρεάν για το κοινό διατηρεί όμως πάντοτε το κοινωνικό του πρόσημο, αφού οι θεατές μπορούν να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης φέρνοντας, αν το επιθυμούν, τρόφιμα μακράς διάρκειας!

Έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πανδημία COVID – 19.

Νέο πρόγραμμα προβολής παιδικών ταινιών

Φέτος, με πολλή αγάπη εγκαινιάστηκε ένας νέος χώρος και ένας νέος θεσμός για παιδικές προβολές θερινού κινηματογράφου, στο χώρο εκδηλώσεων εντός του Δημοτικού Σταδίου (Θεομήτορος 72).
Οι προβολές γίνονται Κάθε Κυριακή, από 4 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.