Τα παιδιά της Παιδόπολης Αλίμου, στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου (VIDEO)
Mία αξέχαστη εμπειρία έζησαν 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν πριν από λίγους μήνες είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, είχε υποσχεθεί στα παιδιά ότι θα τα φιλοξενήσει στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Η Πρόεδρος τήρησε στην υπόσχεσή της και έτσι την Πέμπτη 24 Ιουνίου, οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου, πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών. Δείτε την ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και το βίντεο από την επίσκεψη:


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ήρθαν και πλημμύρισαν τον κήπο μας με τις φωνές τους. Έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, κυλίστηκαν στο γρασίδι. Εικοσιεννέα παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου, αγόρια και κορίτσια από έξι ως δεκατεσσάρων ετών. Τα είχα συναντήσει τον χειμώνα, τους είχα υποσχεθεί ότι θα τα υποδεχτώ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το καλοκαίρι και χθες είχα τη χαρά να τα δω μεγαλωμένα, υγιή, χαρούμενα, αλλά με την ίδια προσδοκία για την ανάδοχη οικογένεια που θα τα περιβάλλει με το ενδιαφέρον και την φροντίδα της. Μαζί τους, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννο Λιβανό και τους συνεργάτες της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou, που με ενημέρωσε για τη σημαντική επίσπευση των διαδικασιών αναδοχής ώστε τα παιδιά να βρουν σύντομα ένα στοργικό σπίτι, μια αγκαλιά που τόσο λαχταρούν. Και δίπλα τους, εκτός από τον κοινωνικό λειτουργό της δομής Ανδρέα Κασκανιώτη και την διευθύντρια Μαρία Αποστολοπούλου, οι επιμελήτριες Βάγια Τσιρέκα, Ιωάννα Αποστόλου, Ελένη Παπαδοπούλου και Αικατερίνη Τέντε, που στέκονται στον πλευρό τους σαν άλλες μητέρες, προσφέροντάς τους την τρυφερότητα που χρειάζονται στα τόσο σημαντικά, ευαίσθητα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι. Κανένα από αυτά δεν πρέπει να μεγαλώνει σε ίδρυμα, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας πρόθυμοι να αφοσιωθούν στην ανατροφή του, με μόνο κίνητρο την αγάπη και την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.