Πέθανε 56χρονη λίγα λεπτά μετά τη 2η δόση του εμβολιασμού με Pfizer




Κατέρρευσε στα επείγοντα του νοσοκομείου – Η περιγραφή της διοικήτριας του νοσοκομείου για τη δραματική προσπάθεια να σωθεί η γυναίκα που είχε εμφανίσει παρενέργεια μετά την πρώτη δόση
Νεκρή είναι μια 56χρονη γυναίκα που εμβολιάσθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της.

Η γυναίκα είχε ραντεβού για εμβολιασμό στις 10 το πρωί της Παρασκευής. Δέκα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της κι ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, παραπονέθηκε για πόνο «σαν κάψιμο» στον θώρακα και την πλάτη, και κατέρρευσε. Κατέληξε έπειτα από μια ωρα κι ενώ είχαν γίνει προσπάθειες ανάνηψης και τελικά διασωλήνωσης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι πιθανό η γυναίκα να υπέστη καρδιακό επεισόδιο με πνευμονικό οίδημα. Ιατρική ομάδα έσπευσε να τη βοηθήσει, αλλά δυστυχώς, η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε.

Επίσης, η γυναίκα κατά πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Το χρονικό του θανάτου της 56χρονης γυναίκας περιέγραψε στο protothema.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή. Οπως είπε η γυναίκα προσήλθε για τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της με Pfizer, ενώ τα υποκείμενα νοσήματά της δεν ήταν απαγορευτικά για τον εμβολιασμό. Αλλωστε, είχε κάνει ήδη την πρώτη δόση. Ανέφερε, ωστόσο, ότι μετά την πρώτη δόση είχε αισθανθεί «κάψιμο» στο λαιμό. Ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου ζήτησε τη γνώμη και δεύτερου συναδέλφου του λόγω αυτής της αναφοράς. Ετσι, τοποθετήθηκε φλεβοκαθετήρας ώστε να είναι σε άμεση ετοιμότητα η ιατρική ομάδα να χορηγήσει τα αναγκαία, κατά το πρωτόκολλο, φάρμακα, σε περίπτωση αντίδρασης, πράγμα που έγινε, καθώς η γυναίκα άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Επειδή η εικόνα της επιδεινώθηκε κλήθηκε αμέσως καρδιολόγος και μετεφέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου υπήρχε πλήρης ιατρική ομαδα. Σύμφωνα με την κυρία Σφυρή, εκεί η γυναίκα υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν με κάθε μέσο να την σώσουν – έκαναν ανάνηψη, ακόμη και διασωλήνωση για να τη σώσουν, αλλά περίπου μέσα σε μία ώρα η γυναίκα κατέληξε.



Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό Κέρτεζη Καλαβρύτων από τον αιφνίδιο θάνατο της 56χρονης γυναίκας.

Η γυναίκα μαζί με τον σύζυγο της είχαν εγκαταλείψει πριν από ένα χρόνο την μόνιμη κατοικία τους στην Αθήνα και είχαν μεταβεί στο σπίτι που διατηρούσαν στην Κέρτεζη, προκειμένου να προφυλαχτούν από την πανδημία.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού η 56χρονη είχε χάσει πριν λίγα χρόνια ένα από τα δυο της παιδιά σε τροχαίο:

«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο νοσοκομείο στα Καλάβρυτα. Εδώ λένε πως η γυναίκα έφυγε από αλλεργικό σοκ θα περιμένουμε όμως τις επίσημες ανακοινώσεις. Έπαθε λένε αλλεργία είχε θέματα με αυτό και δεν πρόλαβαν να της προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια. Η γυναίκα ήταν συνταξιούχος και ήρθε στο νοσοκομείο να κάνει την δεύτερη δόση, την έφερε το πρωί ο σύζυγος της. Είχε δυο παιδιά το ένα το είχε χάσει από τροχαίο και το άλλο ζούσε στην Κύπρο. Έχουμε σοκαριστεί όλοι. Οι άνθρωποι έφυγαν πριν από ένα χρόνο από την Αθήνα, όπου ζούσαν μόνιμα για να προφυλαχτούν από τον κορωνοϊό και τώρα συνέβη αυτό. Από την Κέρτεζη κατάγεται ο σύζυγος, μάλιστα είχαν αποφασίσει να μείνουν μόνιμα εδώ. Δυστυχώς η γυναίκα έφυγε νέα και άδικα». Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.