Ιατροδικαστική έκθεση: Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης και όχι ακαριαίος




Πρόθεση του δράστη ήταν να αποτελειώσει το θύμα, δείχνει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας που φέρνει στο φως το protothema.gr
Ο στραγγαλισμός, η ασφυξία και μέσα στο σκηνικό του εφιάλτη, ένα μωρό παιδί. Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας θρίλερ, αποτελεί όμως τη φρικιαστική πραγματικότητα που έβαλε ταφόπλακα στην επίπλαστη ευτυχία της τραγικής οικογένειας των Γλυκών Νερών.

Μπροστά σε ένα πρωτοφανούς σκληρότητας θέαμα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο όπου γράφτηκε μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία. Στο προφίλ του στυγερού εγκλήματος, η βιαιότητα είχε από την πρώτη στιγμή βασική θέση, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί λύγισαν βλέποντας το θέαμα μιας στραγγαλισμένης 20χρονης και πάνω σε αυτήν το 11 μηνών βρέφος της.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, τα βλέμματα στρέφονται στα αίτια από τα οποία προκλήθηκε ο θάνατος της Καρολάιν από τον 33χρονο πιλότο και σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Σύμφωνα με έκθεση της νεκροψίας-νεκροτομής, που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, ο θάνατος της γυναίκας επήλθε έπειτα από ασφυξία.

«Ήταν αγωνιώδης και δεν ήταν ακαριαίος θάνατος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της ιατροδικαστικής εξέτασης, λίγες ώρες αφότου ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι θόλωσε ύστερα από φραστικό επεισόδιο με την Κάρολαιν, με αποτέλεσμα, όπως λέει, να δράσει εν βρασμώ ψυχής.



Από τα στοιχεία της νεκροψίας, διαπιστώνεται ότι έπειτα από σωματική πάλη επήλθε ο θάνατος, καθώς διαπιστώνονται κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της 20χρονης. Μάλιστα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φαίνεται να είχε πρόθεση να αποτελειώσει τη σύζυγό του, αφού επί τουλάχιστον 5-6 λεπτά την έπνιγε και δεν την άφηνε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς έγινε ο στραγγαλισμός και ενώ δεν διαπιστώνονται «σημαντικού βαθμού εσωτερικές κακώσεις στις ανατομικές δομές του τραχήλου, συμπεραίνεται ότι ο θάνατος δεν επήλθε λόγω στραγγαλισμού δια χειρών».

Ο πιλότος, πάντως, στην ομολογία του ανάφερε τα εξής για τον θάνατο της συζύγου του: «ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα δηλαδή. Που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. …»

Κακώσεις διαπιστώθηκαν στα χείλη και τη γλώσσα του θύματος, όπως και στον τράχηλο όπου η εκδορά πιθανότητα να οφείλεται σε χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Στα γενετικά όργανα, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξαν σημάδια που να προδίδουν κακοποίηση.

Εκείνο που προκαλεί ανατριχίλα είναι ο βαθμός παραποίησης του προσώπου, καθώς «αναγνωρίζονται πολλαπλές ασφυκτικές κηλίδες», όπως αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση. Εκτεταμένων διαστάσεων αιμορραγίες διαφαίνονται και στα μάτια.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση συνηγορούν στην πεποίθηση, που διατυπώνεται τις τελευταίες ώρες από εγκληματολόγους, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν αδίστακτο δράστη που ενδέχεται ακόμη και να είχε προσχεδιάσει το έγκλημά του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.