Επισκευές πλυντηρίων: Γιατί η συσκευή κάνει θόρυβο & πώς μπορώ να τον μειώσω;




Ένα πλυντήριο που κάνει έντονο θόρυβο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα μέσα στο σπίτι, ειδικά αν θέλετε να αξιοποιείτε το νυχτερινό ρεύμα και να βάζετε τις πλύσεις το βράδυ. Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεστε είναι πώς μπορείτε να κάνετε τον θόρυβο να μειωθεί.

Όμως, η ερώτηση θα πρέπει μάλλον να είναι διαφορετική, δηλαδή γιατί το πλυντήριο κάνει θόρυβο. Μόνο αφού βρείτε την αιτία, θα μπορέσετε και να την αντιμετωπίσετε. Διότι το θέμα δεν είναι να ηχομονώσετε το μπάνιο ή να καλύψετε με κουβέρτες το πλυντήριο, αλλά να μάθετε γιατί κάνει θόρυβο, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πίσω από αυτόν και τι μπορείτε να κάνετε, για να το λύσετε. Ρωτήσαμε τους ειδικούς στις επισκευές πλυντηρίων από το Service Now Athens και μας εξήγησαν τις πιθανές αιτίες και τις λύσεις για το πρόβλημα του θορύβου.


Πολλά Ρούχα για Πλύση © Service Now Athens, 2021

Μη ισορροπημένο φορτίο

Ένας κοινός λόγος του θορύβου είναι το φορτίο μέσα στον κάδο. Αν έχετε παραφορτώσει το πλυντήριο ή έχετε βάλει ένα μόνο βαρύ ύφασμα (π.χ. ένα πάπλωμα), τότε αυτό θα χτυπάει στον κάδο και θα κάνει έντονο θόρυβο. Κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο ενοχλητικό, αλλά και πολύ πιθανό να προκαλέσει βλάβες στο πλυντήριο.



Είναι σημαντικό να μην παραφορτώνετε τον κάδο με περισσότερο από τα 2/3 της χωρητικότητάς του. Επίσης, καλό είναι να μη βάζετε μόνο ένα βαρύ πράγμα, αλλά να προσθέτετε και άλλα πιο ελαφριά (π.χ. μαζί με το πάπλωμα και σεντόνια ή πετσέτες).


Χαλασμένο Εξάρτημα Πλυντηρίου © Service Now Athens, 2021

Βλάβη σε κάποιο εξάρτημα

Ενδέχεται, όμως, ο θόρυβος του πλυντηρίου να προέρχεται από κάποια βλάβη στο πλυντήριο, η οποία χρήζει άμεσης επισκευής. Οι πιο συχνές βλάβες που προκαλούν αυτό το σύμπτωμα είναι η ρήξη του κάδου ή η χαλάρωση των ρουλεμάν και η απόφραξη της αντλίας ή του φίλτρου νερού.

Προτού καλέσετε τον τεχνικό, μπορείτε να τσεκάρετε μήπως η αντλία αποστράγγισης έχει φράξει λόγω χαρτιών, χνουδιών από τα ρούχα ή κάποιου κέρματος. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε η συνδρομή έμπειρου τεχνικού είναι απαραίτητη, πριν γίνει κάποια σοβαρότερη βλάβη.

Το πλυντήριο δεν πατάει καλά

Αν το πλυντήριο δεν πατάει καλά στο δάπεδο, τότε θα δονείται πολύ και είναι πιθανό να κουνιέται. Αυτό, πέρα από τον δυνατό θόρυβο που θα δημιουργεί, θα προκαλέσει σταδιακά και άλλα προβλήματα με τα μηχανικά μέρη και τις σωληνώσεις του πλυντηρίου.

Το πλυντήριο μπορεί να μην πατάει καλά, επειδή έχει σπάσει λόγω πολυκαιρίας κάποιο από τα ποδαράκια του. Μπορεί, επίσης, το δάπεδο με τα πλακάκια να μην είναι εντελώς ίσιο. Αν ισχύει κάτι από τα δύο, τότε υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται κάτω από το πλυντήριο, ώστε να το κρατήσουν σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της πλύσης.

Τεχνικός Επισκευάζει Πλυντήριο Ρούχων © Service Now Athens, 2021

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι κάτι δεν πάει καλά με το πλυντήριο, είναι προτιμότερο να καλέσετε τεχνικό που θα επισκευάσει οποιαδήποτε βλάβη έγκαιρα, πριν αυτή γίνει σοβαρότερη. Η ομάδα τεχνικών της Service Now Athens εξειδικεύεται στις επισκευές πλυντηρίων και θα λύσει άμεσα το τεχνικό πρόβλημα στο χώρο σας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές & με εγγύηση 2 ετών. Οι ομάδα μας εξυπηρετεί Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη και όλες τις περιοχές των νοτίων προαστίων. Επικοινωνήστε σήμερα με την Service Now Athens.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.