Δύσκολες ώρες για τους Παριανούς από τη μεγάλη φωτιά στο νησί (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Κώστου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη ρεματιά του Χοιρόλακα και κατευθύνεται προς Λεύκες και Πρόδρομο – Τόσο οι Λεύκες, όσο και ο Πρόδρομος, λόγω της πυρκαγιάς, δεν έχουν ηλεκτροδότηση, ενώ ο δρόμος από Λεύκες προς Χοιρόλακα είναι κλειστός για τα οχήματα Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο και Σάμο

Δυστυχώς, τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 27/6 στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου είναι δυσάρεστα.

Σύμφωνα με το parianostypos.gr παρότι για να τεθεί υπό έλεγχο επιχείρησαν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου, υδροφόρες και 2 αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.
Μάλιστα έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Λεύκες.

Τη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, εκτός των άλλων μέσων, ενισχύει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.



Δείτε video από την πορεία της πυρκαγιάς.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Κώστος της Πάρου. Στην περιοχή επιχειρούν  16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ. Επιπλέον, μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του Λιμενικό Σώματος 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με ελικόπτερο  1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος, από Αθήνα με ελικόπτερο1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζικού τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων απο τα σπίτια”, τόνισε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη.

“Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα”, υπογράμμισε ο κ. Κωβαίος επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.