Διαπλάτυνση της Αγίου Δημητρίου – Τι περιλαμβάνει το έργο




Από τις 30-5-2021, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας έχουν ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες για την εκτέλεση έργου της διαπλάτυνσης της λ. Αγίου Δημητρίου, που για πολλά χρόνια αποτελούσε διακαή επιθυμία των κατοίκων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και στόχο των Δημοτικών του Αρχών.

Σε αυτή την πρώτη φάση έχει καταληφθεί η άνοδος του δρόμου από το ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης μέχρι το ύψος του ρέματος της Πικροδάφνης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστούν τα προβλεπόμενα δίκτυα υποδομών που περιλαμβάνουν αγωγό ομβρίων, δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και τα λοιπά έργα ανάπλασης της οδού και των πεζοδρομίων. Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, το εργοτάξιο θα μετακινηθεί στο απέναντι ρεύμα του ίδιου τμήματος της λ. Αγίου Δημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι η εγκεκριμένη μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

• Μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με κεντρική διαχωριστική νησίδα με φύτευση και φωτισμό led.• Μια λωρίδα παρόδιας στάθμευσης ανά κατεύθυνση, η οποία θα διακόπτεται με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις με όλες τις εγκάρσιες οδούς, ώστε να αποκλείεται η παράνομη στάθμευση, να εξασφαλίζεται η ορατότητα και να διευκολύνεται η κίνηση των πεζών. • Λωρίδες αριστερής στροφής στους κόμβους, όπου αυτό απαιτείται από το σχεδιασμό, οι οποίες θα εξασφαλίζονται με μετατόπιση του άξονα της λωρίδας κυκλοφορίας εις βάρος των λωρίδων στάθμευσης. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων περί βιώσιμης κινητικότητας, η κυκλοφορία των οχημάτων και η κίνηση των πεζών θα διεξάγεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων, ενώ θα υπάρξει μια συνολική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Είναι απολύτως σαφές ότι κατά το διάστημα εκτέλεσης του έργου θα υπάρξουν δυσκολίες για τους διερχόμενους, για τους περίοικους και κυρίως για τις επιχειρήσεις. Όμως κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε ποτέ χωρίς προσωρινές αναστατώσεις στην καθημερινότητά μας. Ας κρατήσουμε το τελικό αποτέλεσμα που αναμφισβήτητα θα είναι προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. Από την πλευρά του Δήμου, θα λαμβάνονται διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των διερχομένων και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των περίοικων: κατοίκων και επαγγελματιών, από τους οποίους ζητείται συνεργασία και κατανόηση. Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Δημητρίου



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Διαπλάτυνση της Αγίου Δημητρίου – Τι περιλαμβάνει το έργο

  • 20/08/2021 at 8:44 μμ
    Permalink

    Ο διακαής πόθος των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου είναι να μάθουν ποτέ θα ολοκληρωθεί το έργο. Όλα τα άλλα πλέον δεν μας απασχολούν. Κανένα, μα κανένα άρθρο, ούτε και η ίδια η μελέτη αναφέρονται στον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.