Η ιστορία του “Κεφάλα” που εκτελέστηκε στη Μεταμόρφωση (EIKONΕΣ)




Από τους πιο παλιούς «νονούς» της Αθηναϊκής νύχτας, αλλά παράλληλα αυτός που κρατούσε το πιο χαμηλό προφίλ χωρίς να δημιουργεί τριβές και αντιπαλότητες, χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ο Μιχάλης Καπίρης που δολοφονήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση. Του Θάνου Σωτήρη/astinomiko.gr

Ο 58χρονος είχε καταχωριστεί στους φακέλους της Δίωξης Εκβιαστών από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, ως στενός συνεργάτης του επονομαζόμενου «νονού των νονών» της Αθηναϊκής νύχτας Θέμη Καλαποθαράκου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2000, και με τον οποίο ήταν και κουμπάροι.

Από αυτή την προσωπική τους σχέση είναι και η φωτογραφία τους που παρουσιάζει το astinomiko.gr.

Ο «Κεφάλας» είχε έδρα του τη Νέα Φιλαδέλφεια και η ομάδα του περιοριζόταν σε ένα στενό γεωγραφικό κύκλο επιρροής και «προστασίας» καταστημάτων που περιελάβανε τη Νέα Ιωνία, τα Πατήσια, την Κυψέλη και το Γαλάτσι, χωρίς ποτέ για τριάντα ολόκληρα χρόνια να συγκρουστεί με οποιονδήποτε άλλο αρχηγό αντίστοιχης ομάδας εκβιαστών. Αλλά και γενικότερα ο τρόπος που δρούσε του επέτρεψε να μπλέξει στα δίκτυα των διωκτικών αρχών ελάχιστες φορές σε δικογραφίες για εκβιάσεις καταστηματαρχών.



Σε μία περίπτωση, τον Σεπτέμβριο του 2007, κατηγορήθηκε πως μέλη της ομάδας του ξυλοκόπησαν άγρια έναν ιδιοκτήτη καταστήματος και στην συνέχεια τον άφησαν έξω από το Νοσοκομείο ΚΑΤ σε άσχημη κατάσταση. Παρόλο που ο ίδιος αρνήθηκε να καταθέσει σε βάρος του Καπίρη και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως …έπεσε και χτύπησε, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν βρει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του, αλλά και σε βάρος τριών ακόμη συνεργών του.

Από τότε και μέχρι χθες το βράδυ, το όνομά του δεν «είχε ακουστεί» παρόλο τον πόλεμο μεταξύ ομάδων εκβιαστών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια με συνεχείς δολοφονίες και απόπειρες μεταξύ τους.

Για τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία του «Κεφάλα» δείχνει ότι πλέον επιχειρείται το πλήρες ξεκαθάρισμα των ομάδων αυτών, από κάποιους που έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στην ροή του «μαύρου χρήματος» της νύχτας.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, οι δράστες ήταν δύο άνδρες σε μοτοσυκλέτα που φορούσαν λευκά κράνη. Πλησίασαν τον Καπίρη έξω από σουβλατζίδικο στην διασταύρωση της οδού Ιφιγενείας με την λεωφόρο Τατοΐου και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον θώρακα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.