Χωρίς επαρκές προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου




Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: Την Τετάρτη 19/05/2021 και ώρα 12:00 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και ο Ταμίας Γιώργος ΤΣΑΠΑΡΑΣ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.
Όσον αφορά το Τμήμα Τάξης Αλίμου, το πρόβλημα της υποστελέχωσης (όπως στην πλειοψηφία των Τμημάτων εξάλλου) είναι και εδώ υπαρκτό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μπορεί ο αριθμός των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειας της Διοίκησης να είναι διαχειρίσιμος, όμως με τις συνεχόμενες αποσπάσεις αστυνομικών προς κεντρικές Υπηρεσίες, αλλά και τις νέες ανελαστικές ανάγκες (φυλάξεις προσώπων, ξενοδοχείου, εταιρίας) που προκύπτουν από τις διαταγές της Ηγεσίας, το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.

Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που πλησιάζουμε, με τη μη άρτια λειτουργία ενός Τμήματος, που στην περιοχή αρμοδιότητάς του συρρέει μεγάλος αριθμός τουριστών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δυσφήμισης της Χώρας μας.

Σχετικά με το Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα με το προσωπικό να είναι ικανοποιημένο από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Διοίκηση, με μοναδικό ζήτημα που δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας να είναι τα διατασσόμενα μέτρα προς ενίσχυση κεντρικών Υπηρεσιών, τα οποία ενίοτε αργούν να αποσταλούν.

Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι και στη συγκεκριμένη Υπηρεσία διατάσσονται αστυνομικοί να φυλάσσουν στατικούς στόχους (εντός κι εκτός τομέα αρμοδιότητας).



Αναμένουμε επιτέλους να γίνει πράξη η υπόσχεση της Ηγεσίας για επαναξιολόγηση και εξορθολογισμό των υπαρχόντων φυλασσόμενων στόχων, ώστε στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας να έχει προτεραιότητα ο απλός πολίτης, όχι λίγοι κι εκλεκτοί, και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Επίσης, γνωρίσαμε στους συναδέλφους μας ότι καταθέσαμε την εξής πρόταση προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Παρασκευά ΣΑΝΙΔΑ: Η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για μεταγωγές κρατουμένων (βανάκι Ομόνοια) να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους για τα συγκεκριμένα καθήκοντα αστυνομικούς, όχι από τα ήδη υποστελεχωμένα Τμήματα, καθώς με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, θα ελαχιστοποιηθεί κατά μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος αποδράσεων.

Βρισκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους της Νοτιοανατολικής Αττικής, ακούγοντας τα προβλήματα και προσπαθώντας μέσω προτάσεων και ενεργειών μας, να δοθούν λύσεις σε αυτά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.