Θεατρική παράσταση για τον εορτασμό των 200 χρόνων προβάλει μέσω διαδικτύου




Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική παραγωγή μας μεταφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ). Η παράσταση που με τίτλο «Ελεύθεροι πολιορκημένοι – Η τελευταία ώρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου», δημιουργήθηκε ειδικά για το Δήμο μας έχει ως βασικό άξονα τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» όπου ξετυλίγονται οι ιστορίες ανθρώπων, που έζησαν την Ελληνική Επανάσταση, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Η παράσταση στο δόθηκε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βάρης και θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στο κοινό διαδικτυακά από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 20:00.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί να συνδεθείτε σε έναν από τους ακόλουθους συνδέσμους το βράδυ της Παρασκευής να παρακολουθήσουμε μαζί για πρώτη φορά το μοναδικό θεατρικό έργο.

Facebook: www.facebook.com/dimosvvv



Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCOI1mGmL35xQSeXGVBvOXjw

Webtv Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: www.vvv.gov.gr/webtv

Λίγα λόγια για την παράσταση

Βρισκόμαστε στο Μεσολόγγι, στην τρίτη πολιορκία του. Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες των Πολιορκημένων μέσα από τα μάτια ενός αυτόπτη μάρτυρα, του Αλφόνσο Νούτσο Μάουρο, ενός νεαρού Ιταλού γιατρού, που ήταν από την πλευρά του εχθρού και κατέγραψε με αγωνία, τύψεις και φρίκη τα συγκλονιστικά συμβάντα. Αλλά και ο εθνικός μας ποιητής μέσα από το έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» μας μεταφέρει στην πολιορκία και την ηρωική έξοδο. Η πολιορκία, η ηρωική έξοδος και ο άνισος αγώνας των Ελλήνων ενάντια στον Τούρκο κατακτητή δημιούργησε ένα τεράστιο ρεύμα φιλελληνισμού στην Ευρώπη και την Αμερική και δρομολόγησε την ξένη επέμβαση για την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Και από το Μεσολόγγι στο Χάνι της Γραβιάς και στο βράχο της Ακρόπολης, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος περνάει τις τελευταίες του ώρες, περιμένοντας την άνανδρη εκτέλεσή του και αναρωτιέται για τον δικό του αγώνα και ζει τον «εμφύλιο» -μεταξύ δημογερόντων και καπεταναίων – λέγοντας: «Αγαπούν, λένε, την πατρίδα! Με την πατρίδα και τη μερίδα! Η πατρίς είναι ιδέα, ωρέ, είναι έρωτας!»

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς

Ιστορικός Σύμβουλος: Δώρα Τριάντη

Μουσική: Χρήστος Κατούνας

Θεατρικοί Φωτισμοί – Σκηνικά: Τάσος Αλατζάς

Παραγωγή: e – prod Φάνης Συναδινός

Παίζουν:

Τάνια Τρύπη

Τάσος Αλατζάς

Δώρα Τριάντη

Στέφανος Χατζηστεφάνου

    Η θεατρική παράσταση της Παρασκευής σηματοδοτεί την έναρξη τριήμερων εορταστικών δράσεων για την Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και κορυφώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου με τη συνδιοργάνωση ιστορικής διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Από το Γένος, στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων» από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών που θα διατρέξουν τα ιστορικά γεγονότα και θα παρουσιάσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της πορείας των Ελλήνων.

Διαδικτυακή Ιστορική Ημερίδα με θέμα: «Από το Γένος, στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων» (vvv.gov.gr)

    Παράλληλα, η δράση «Σημαίες της Επανάστασης» με 6 σημαίες της Επανάστασης του 1821 και την επίσημη Ελληνική Σημαία να κυματίζουν σε κεντρικά σημεία της πόλης είναι σε εξέλιξη, με τη συνοδεία ειδικά φωτισμένων ενημερωτικών κουτιών (lightbox) με τεκμήρια κειμένων της Επανάστασης και πληροφορίες για κάθε σημαία.

   Τέλος, σημειώνουμε πως κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι φωταγωγημένο το Δημαρχείο της πόλης με το γαλανόλευκο χρώμα της Ελληνικής Σημαίας και την προβολή των ηρώων της Επανάστασης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.