Στο SKODA ENYAQ iV βραβείο για το design του στα Red Dot Award
Εντυπωσίασε την επιτροπή στα βραβεία Red Dot Awards το design του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV.

Ο θεσμός είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο και τα βραβεία του αποτελούν εγγύηση προϊόντων υψηλής ποιότητας


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Στην εφετινή, 66η χρονιά των Red Dot Awards, εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν σχεδόν 7.800 προϊόντα που υποβλήθηκαν από περίπου 60 χώρες. Πολύ ψηλά στη λίστα κριτηρίων της επιτροπής βρίσκονται η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η αειφορία.

Η τολμηρή φιλοσοφία σχεδιασμού του ENYAQ iV εκφράζεται με ισορροπημένες αναλογίες και γλυπτές γραμμές, με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Η SKODA προσφέρει επίσης το προαιρετικό Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA, ενθουσίασε με την εκφραστική, δυναμική του σχεδίαση. Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη κατακτήσει 16 συνολικά βραβεία από τον συγκεκριμένο θεσμό. Το καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θέτει νέα πρότυπα με μεγάλους χώρους και τις συνδεσιμότητες που διαθέτει.

Οι χώροι είναι αντίστοιχοι του KODIAQ, παρά το ότι οι εξωτερικές διαστάσεις είναι μικρότερες της OCTAVIA. Στο εσωτερικό υπάρχει υλοποίηση του νέου concept της SKODA, των Design Selections, με σχεδιαστικές επιλογές που αντικατοπτρίζουν όμορφα επιπλωμένα περιβάλλοντα διαβίωσης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού. Η “Loft”, για παράδειγμα, εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η “Lodge” χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η “Lounge” έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία αποκλειστικότητας.

Η κριτική επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.