Γιάνης Λούλης: Τα αγεφύρωτα ενός γεφυριού




Eπειδή ο Άλιμος να είναι ένας Δήμος που λειτουργεί άψογα χάρη στη δημοτική ηγεσία του και την ομάδα που τη συνδράμει, τα… αγεφυρωτα της γέφυρας στην περιοχή μας είναι έξω από το τι έχουμε συνηθίσει. Κατά αρχάς τα σκαλιά είναι τραγικά στενά και έχουν μια παλαβή λοξοτομή στην άκρη τους που καθιστά επικίνδυνο κάποιος με μη στενά πόδια να πέσει.

Γενικά η αίσθηση πρόχειρης κατασκευής εκπλήσσει δυσάρεστα όταν ο σχεδιασμός της γέφυρας από μακριά φαντάζει εντυπωσιακός. Τραγική είναι η συντήρηση γεμάτη προβλήματα και αργοσυρτες διορθώσεις που επιδρούν στην καθημερινή πρόσβαση και στη λειτουργία ανελκυστήρων κλπ.

Όλα γίνονται με αντίληψη τύπου «τα ζώα μου αργά και κόψτε τον λαιμό σας». Σήμερα Τρίτη υπήρχε στις 8:30 μόνο ένας εργάτης και δύο επιβλέποντες! (Κάτι σχεδόν βγαλμένο από εγχώριο ανέκδοτο).

Η όλη εικόνα είναι θλιβερή κάθε πρωί που περνάω νωρίς για χειμερινή κολύμβηση και άσκηση ανόδου στα σκαλιά. Και δεν ξέρω φυσικά τι θα βρω!



Η αντίθεση με την άψογη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου Δήμου με τον Ανδρέα Κονδύλη στο τιμόνι δεν θα μπορούσε να είναι πιο κραυγαλέα.

Το ποιος…. αγεφυρωτος οργανισμός είναι υπεύθυνος για αυτά ολίγον ενδιαφέρει. Άλλωστε τα … αγεφυρωτα μας περιβάλλουν και (τι να κάνουμε;) Ζούμε με αυτά!

Ο Γιάννης Λούλης, κάτοικος του “κρατιδίου του Αλίμου” είναι επικοινωνιολόγος, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Το τελευταίο του είναι το: Άνομος κόσμος: Πώς φθάσαμε στην εποχή Τραμπ, Καστανιώτης, 2019. Για όλα τα βιβλία του: johnloulis.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.