Λαϊκή Συσπείρωση Π.Φαλήρου: “Κρύβουν τα κρούσματα σε εργαζόμενους του δήμου”




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Με ανακοίνωσή του στις 31/3/2021 ο Δήμος Π.Φαλήρου ενημέρωσε ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού Covid-19 στο ΚΕΠ Αγίου Αλεξάνδρου και γι’αυτό το ΚΕΠ δε θα δέχεται κοινό μέχρι τις 7/4/2021. Όμως δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα καμία επίσημη ενημέρωση για τις καταγγελίες που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα στους εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
Τις τελευταίες μέρες η πανδημία στη χώρα μας καλπάζει, σημειώνονται διαρκώς αρνητικά ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων και διασωληνομένους, ο κορωνοϊός σαρώνει τον ένα μετά τον άλλο χώρο δουλειάς. Το σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του και η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αλλά συνεχίζει να αγοράζει υπηρεσίες από τους μεγαλοκλινικάρχες.
Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο μας.
Θεωρώντας προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων καλούμε τη δημοτική αρχή:
• Να διασφαλίσει ότι θα γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας όλου του προσωπικού και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή υπηρεσίες με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
• Να επαναληφθούν σε λίγες μέρες οι έλεγχοι.
• Να γίνει η απαραίτητη απολύμανση σε όλους τους χώρους του δημαρχείου και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής.
• Να γίνει άμεση επίσημη ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση των
εργαζομένων και να γίνει πραγματική ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Διεκδικούμε:
 Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους.
 Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Δήμου όπως και στα
οχήματα και στα μηχανήματα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.