Γιώργος Παπανικολάου: Φως ελπίδας και αισιοδοξίας το σχολείο ειδικής αγωγής, στη Γλυφάδα




«Δεν πρέπει να παρακαλάμε για να γράψουμε το παιδί μας σε σχολείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απόγνωση μου όταν ο Γιάννης ήταν 10 ετών και δεν έβρισκα ειδικό σχολείο να τον γράψω… Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα και σήμερα μετά από δεκατρία χρόνια γονείς τρέχουν από δήμο σε δήμο ή ακόμα και σε άλλη περιφέρεια και παρακαλάνε για μια θέση σε ειδικό σχολείο»

Mε την ανάρτηση μια μάνας, της μάνας του Γιάννη και με εικόνες από το ειδικό σχολείο που πρόκειται να δημιουργηθεί στην πόλη, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στέλνει το δικό του μήνυμα, για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού:

“Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, στη Γλυφάδα μας υπάρχει ένα φως ελπίδας και αισιοδοξίας.
Είναι το φως που εκπέμπει το σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υψηλής ποιότητας σχολείο ειδικής αγωγής που δημιουργούμε στην πόλη μας, που θα δώσει χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά.


Σήμερα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, θέλουμε να πούμε στην περήφανη μαμά που έκανε την παρακάτω ανάρτηση – και σε κάθε μητέρα και πατέρα παιδιού με αυτισμό – ότι είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις που αξίζουν τα παιδιά αυτά και τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούται κάθε παιδί.
Δείτε τι είχε γράψει η μαμά του Γιάννη:



«Δεν πρέπει να παρακαλάμε για να γράψουμε το παιδί μας σε σχολείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απόγνωση μου όταν ο Γιάννης ήταν 10 ετών και δεν έβρισκα ειδικό σχολείο να τον γράψω… Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα και σήμερα μετά από δεκατρία χρόνια γονείς τρέχουν από δήμο σε δήμο ή ακόμα και σε άλλη περιφέρεια και παρακαλάνε για μια θέση σε ειδικό σχολείο.»

Ο χώρος έχει βρεθεί, στο παλιό εγκαταλελειμμένο 18ο δημοτικό σχολείο (Βέμπο & Λόντου) που θα γκρεμιστεί. Η οικοδομική άδεια για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δρομολογείται. Η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί και έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

“Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια Αττικής” είχε δηλώσει πρόσφατα ο Γιώργος Παπανικολάου

“Το δε αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων που βλέπετε στη μακέτα, θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας.

Το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα δεν είναι πια ένα όνειρο, είναι ένα έργο σε πλήρη εξέλιξη. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτό”.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γιώργος Παπανικολάου: Φως ελπίδας και αισιοδοξίας το σχολείο ειδικής αγωγής, στη Γλυφάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.