Κοινή ερώτηση Χατζηδάκη – Κυρανάκη για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής στα Νότια




Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε λίγες μέρες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Διονύσης Χατζηδάκης κατέθεσαν από κοινού Ερώτηση στη Βουλή, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι βουλευτές του νότιου τομέα τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχουν γίνει με σκοπό την ενίσχυση με νέα μέσα πυρόσβεσης του 5oυ, 7oυ και 8ου Σταθμού στις περιοχές Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου και Ελληνικού αντίστοιχα.

Στην Ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές ζητούν απαντήσεις για το πόσο έτοιμος είναι ο κρατικός μηχανισμός και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Επιπλέον, ζητούν πληροφόρηση για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών στα πυροφυλάκια του Υμηττού τα οποία επανδρώνουν οι εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών της Πολιτικής Προστασίας και του ΣΠΑΥ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:



Προς:

– Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

– Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Θέμα: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα σημειώνονται καταστροφικές πυρκαγιές. Για το 2020 ενδεικτικά είχαμε περισσότερες από 11.700 δασικές πυρκαγιές και περίπου 53.770 αστικά συμβάντα.

Η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, η ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και η ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μέσα, που ξεκίνησε από την παρούσα Κυβέρνηση, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η προσπάθεια θωράκισης της χώρας πρέπει να έχει στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της πυροσβεστικής ικανότητας, αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον κρατικό μηχανισμό και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους στις δομές εθελοντών πυροσβεστών.

Παρά τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες, υπό τη βαριά σκιά όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι πολίτες των νοτίων προαστίων της Αθήνας νιώθουν την ανάγκη να γνωρίζουν πως η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα βρει τον κρατικό μηχανισμό σε απόλυτη ετοιμότητα από κάθε πλευρά.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Α) Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στο Νότιο Τομέα Αθηνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου; Σε ποιες ενέργειες ενίσχυσης έχετε προχωρήσει για τη θωράκιση της Πυροσβεστικής με νέα μέσα πυρόσβεσης στον 5o, 7o και 8ο Σταθμό στις περιοχές Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου και Ελληνικού αντίστοιχα ;

Β) Ποιές ενέργειες έχουν γίνει για τη μετεγκατάσταση του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού λόγω της επένδυσης του Ελληνικού;

Γ) Έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στα πυροφυλάκια του Υμηττού, τα οποία επανδρώνουν οι εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών της Πολιτικής Προστασίας και του ΣΠΑΥ; Έχει γίνει η αναγκαία συντήρηση του δικτύου ύδρευσης ώστε οι υδατοδεξαμενές να είναι γεμάτες και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.