Κινητοποίηση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στα πλαίσια της προετοιμασίας για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Απριλίου, το παράρτημα Καλλιθέας και όμορων δήμων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μαζί με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, πραγματοποίησαν

Στην παρέμβασή της, η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης Μαρία Βρεττού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με το νέο νομοσχέδιο γίνεται τυπικά νόμιμο το ‘’ξεχείλωμα’’ της εργάσιμης ημέρας! Αυτό που λέει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος ‘’λάστιχο-ωράριο’’. Γίνεται τυπικά νόμιμη η δουλειά ΟΠΟΥ – ΟΣΟ – ΟΠΩΣ θέλει ο εργοδότης που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας. Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα επιδράσουν στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, θα εξοντώσουν κατακερματίζοντας την προσωπική, οικογενειακή ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα και η εργασία.»

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Παύλος Αλεξανδράκης, επικεντρώθηκε στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση και αποτελούν αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους τονίζοντας «Η υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας είναι δική μας υπόθεση και περνά μέσα από την συλλογική δράση και διεκδίκηση. Μέσα από την οργάνωση στα σωματεία. Από την δική μας εργασία ζουν και πλουτίζουν οι μεγαλοεργολάβοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστάδες, συνολικά όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι…»

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης Λίζα Παπαδημητρίου επισημαίνοντας πως όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο.



Η κινητοποίηση έκλεισε με κάλεσμα στον κόσμο της Νέας Σμύρνης να συμπορευτεί με τα εργατικά σωματεία στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.