Aπό 1.000 έως και 6.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση οι τελευταίες διαθέσιμες βίλες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα




Σε τιμές που ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και φτάνουν ακόμα και στο ιλιγγιώδες ποσό των 6.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση νοικιάζονται οι τελευταίες βίλες που είναι διαθέσιμες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για το τριήμερο του Πάσχα.

Εδώ και πολλές μέρες έχει καταγραφεί τεράστια κινητικότητα για την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών σε παραλιακές περιοχές της Αττικής από παρέες, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα έκαναν Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα και οι οποίες τώρα ετοιμάζονται να γιορτάσουν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, προκαλώντας ανησυχία για τα πάρτι που θα στηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, παρά μόνο αν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι, υποχρέωσε όσους έκαναν σχέδια για πιο μακρινές αποδράσεις να αναζητήσουν άλλες επιλογές. Η πιο ελκυστική εναλλακτική λύση αποδείχτηκε η ίδια η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Έτσι οι εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές όπως η Παλαιά Φώκαια, το Καβούρι, η Ανάβυσσος, το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα έγιναν μέσα σε λίγες μέρες ανάρπαστες και οι ιδιοκτήτες τους είδαν μια μοναδική ευκαιρία για να τις νοικιάσουν πανάκριβα μέσω του Airbnb και άλλων ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης.



Η αναζήτηση που έκανε το zougla.gr το μεσημέρι της Παρασκευής αποκάλυψε ότι ελάχιστες βίλες έχουν μείνει ξενοίκιαστες, αλλά οι τιμές τους παραμένουν τσουχτερές, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν τετραψήφια ποσά για κάθε διανυκτέρευση. Αντίθετα, ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον για τα διαμερίσματα και τα δωμάτια σε αυτές τις περιοχές, αφού, όπως φαίνεται, είναι οι πολυμελείς παρέες οι οποίες μετακινούνται προς τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής. Με λίγα λόγια, αν κάποιος επιθυμεί να περάσει το τριήμερο του Πάσχα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά δεν τον ενδιαφέρουν η πολυτέλεια και η πισίνα ή δεν χρειάζεται άπλετο χώρο, μπορεί να νοικιάσει ένα διαμέρισμα πληρώνοντας λίγο παραπάνω από 100 ευρώ τη βραδιά.

Η αστυνομία, πάντως, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι πολλές από τις συγκεντρώσεις στις απομονωμένες βίλες της Αττικής θα μετατραπούν σε ξέφρενα κορωνοπάρτι με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων στο καθένα. Για τον λόγο αυτό, οι έλεγχοι θα είναι πιο έντονοι το Σαββατοκύριακο στις περιοχές των νοτίων προαστίων, ενώ θα γίνει και… σάρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπιστούν οι όποιες διαδικτυακές προσκλήσεις σε πάρτι.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως εννέα άτομα, ενώ, αν το πασχαλινό γλέντι πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο, μπορούν να δώσουν το παρών μέχρι 12 άτομα. Η μετακίνηση πρέπει να γίνει με την αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033, ενώ έχει γίνει σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους βρεθούν σε μία συγκέντρωση. Παράλληλα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.