Η εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 παίζει σκάκι στο 4ο Γυμνάσιο Αλίμου (VIDEO)




Στο 4ο Γυμνάσιο Αλίμου, βρέθηκε η εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1, για να παρουσιάσει την πρωτότυπη δράση του Συλλόγου Γονέων.

Τη μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα που δεσπόζει πλέον στο προαύλιο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές για πιο διασκεδαστικά και δημιουργικά διαλείμματα που καλλιεργούν την σκέψη!

“Η μεγάλη σκακιέρα μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουν περισσότερα παιδιά σκάκι. Θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνουμε μαθήματα με δασκάλους τα Σαββατοκύριακα” είπαν οι μαθητές

“Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με την πρωτοβουλία” είπε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Μαρία Σμυρλή. Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, είπε ότι ο δήμος στήριξε αμέσως την πρωτοβουλία του συλλόγου. “Είναι μια πινελιά που ομορφαίνει την καθημερινότητα στο σχολείο και θα συμβάλει στο να δουν οι μαθητές το σχολείο με άλλο μάτι” τόνισε



Η σκακιέρα είναι μια δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η οποία φτιάχτηκε με τη πολύτιμη βοήθεια, την αγάπη και το μεράκι του Δημήτρη Καπόπουλου.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το σκάκι προσφέρει πολλά στη μαθησιακή διαδικασία και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς αναπτύσσει την κριτική σκέψη, τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, τη δημιουργική φαντασία, την πνευματική αυτοσυγκέντρωση.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.