Γιατί καθυστερεί η διαμόρφωση της Αγίου Δημητρίου και η κατασκευή χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο




Η πορεία των τεχνικών έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Τηλεδιάσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Δήμητρα Νάνου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16 Απριλίου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία των έργων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στους Δήμους του Νοτίου Τομέα.

Από το Δήμο Αγίου Δημητρίου στη διάσκεψη συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελος Γαβαλάς και συζητήθηκε η πρόοδος των τριών έργων που είναι σε εξέλιξη στην πόλη.

Αναλυτικά η πορεία των τριών ενταγμένων έργων που υλοποιούνται στην πόλη του Αγίου Δημητρίου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας:



Διαμόρφωση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου από την οδό Γράμμου έως την Θεομήτορος

Αρχικά είχε ανακοινωθεί η έναρξη του έργου στο τμήμα της ανόδου προς Αθήνα, από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης ως την οδό Άλκη Αργυριάδη έπειτα από όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λπ. Στο μεταξύ η ΕΥΔΑΠ αιτήθηκε στο Δήμο την άδεια για την ανακατασκευή του αγωγού αποχέτευσης στο εν λόγω τμήμα. Αυτονόητο είναι πως δόθηκε η σχετική έγκριση στην ΕΥΔΑΠ να προηγηθούν οι εργασίες αυτές, ώστε να μην γίνουν επεμβάσεις στο νέο έργο. Ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση των εργασιών της ΕΥΔΑΠ, θα δοθεί εντολή έναρξης εργασιών στον ανάδοχο. 

Κατασκευή χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο

Έπειτα από τη διάλυση της προηγούμενης εργολαβίας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει εκπονήσει νέα μελέτη για τις εναπομείνασες εργασίες και προμήθειες. Αναμένεται η έγκριση της Περιφέρειας για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να “ανάψει το πράσινο φως” για την επαναδημοπράτηση του έργου. 

Ανάπλαση της Περιοχής πέριξ σταθμού μετρό «Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης»

Το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Συγκεκριμένα εκτελούνται εργασίες που αφορούν σε:

– Φωτισμό LED

– Εκτεταμένες φυτεύσεις

– Ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων με βιοκλιματικά υλικά

– Δημιουργία εσοχών για θέσεις στάθμευσης με αποκλειστική χρήση από τους κατοίκους

– Διαμόρφωση δυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου: ο πρώτος στην είσοδο της της λεωφόρου Βουλιαγμένης και Πριάμου και ο δεύτερος χώρος στην Πριάμου και Αμαλίας.

Επιπλέον, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής τα εξής δυο έργα:

  1. Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε οδούς του Δήμου Αγίου Δημητρίου, με προϋπολογισμό 300.000€
  1. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων Δήμου Αγίου Δημητρίου, με προϋπολογισμό 1.147.000€

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.